Isparta Ve Ilçelerinde Köpeklerin Öldürüldüğü Iddiası

Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan, "Aç kalan başıboş köpekler ilçe içine kadar yiyecek aramaya geliyor. Sürüler halinde gezdikleri için tehlike oluşturuyorlar.

Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan, "Aç kalan başıboş köpekler ilçe içine kadar yiyecek aramaya geliyor. Sürüler halinde gezdikleri için tehlike oluşturuyorlar. Bunun için belediye olarak önlemlerimizi aldık" dedi. Hayvan Hakları Federasyonu tarafından sahipli veya sahipsiz köpekleri zehirli iğnelerle öldürdükleri iddiasıyla hakkında İçişleri Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Isparta Valiliğine şikayet dilekçesi verilen Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan, belediye binasında basın toplantısı düzenledi. Soykan, son günlerde başıboş köpeklerin sürüler halinde dolaşmalarından dolayı rahatsız olan ilçe halkının yazılı ve sözlü şikayette bulunduğunu söyledi. "Aç kalan başıboş köpekler ilçe içine kadar yiyecek aramaya geliyor. Sürüler halinde gezdikleri için tehlike oluşturuyorlar. Bunun için belediye olarak önlemlerimizi aldık" diyen Soykan, ihbar gelen bölgelere ekiplerin giderek ülke genelinde belediyelerin bu amaçla kullandığı "Lysthenon Forte" isimli kas gevşetici ilaçla hayvanları etkisiz hale getirip mezbaha bölgesindeki doğal ortama bıraktıklarını kaydetti. İlçede sadece 1 köpek ölümü vakasının olduğunu, onun da kendileri ile ilgisinin bulunmadığını öne süren Soykan, ihbar üzerine zabıta ekiplerinin köpeği etkisiz hale getirdiğini ancak evin erkek çocuğunun hayvanı görevlilere vermediğini, köpeğin bilinmeyen bir nedenle öldüğü bilgisinin kendilerine söylendiğini ifade etti. Soykan, "Yayınlanan fotoğrafların, ilçemizde meydana geldiği söylenen bu olayla hiçbir ilgisi yoktur" dedi. HAYTAP yetkilileri, sahipli veya sahipsiz köpeklerin zehirli iğnelerle öldürüldüğü iddiasıyla Isparta, Keçiborlu ve Şarkikaraağaç belediyeleri hakkında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Isparta Valiliğine şikayet dilekçesi vermiş, öldürüldüğü iddia edilen köpek fotoğraflarını kamuoyu ile paylaşmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: