Isparta'da deprem

Isparta'da gece yarısı 3 ayrı deprem kaydedildi. Büyüklükleri 3.7 ile 4.9 arasında değişen depremler halk arasında paniğe neden oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre Isparta'da 3 ayrı deprem meydana geldi. Gece yarısı yaşanan depremlerin büyüklükleri ve merkez üsleri şöyle; 00.34'te merkez üssü Gelendost bölgesi olan 3.7 büyüklüğünde, 00.37'de merkez üssü Gelendost bölgesi olan 4.6 büyüklüğünde ve son olarak 01.00'da merkez üssü Barla-Eğirdir olan 4.9 büyüklüğünde. Depremlerin yeryüzüne yakın olması sebebiyle halk tarafından da hissedildiği kaydedilirken, şu ana kadar hasar meydana gelip gelmediği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Reklam
Reklam

KIZILAY'DAN ÖNCÜ ARAÇ

Türk Kızılayı, Isparta'da meydana gelen depremlerden sonra bölgeye bir öncü araç ile 3 uzman gönderdi. Türk Kızılay'ından yapılan yazılı açıklamada, merkez üssü Gelendost ve Eğirdir olan depremlerden sonra Manisa'da bulunan Ege Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezinin alarm durumuna geçirildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca, inceleme ve durum değerlendirmesinde bulunmak üzere bölgeye bir öncü araç ile 3 uzman personelin gönderildiği kaydedildi. Isparta Valisi Şemsettin Uzun'da depremler nedeniyle kriz masası oluşturduklarını bildirdi. Uzun, bölgede yapılan çalışmalarda, can ve mal kaybına yönelik herhangi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi. Saat 00.34 ile 07.15 arasında, Eğirdir ve Gelendost merkezli, 3,3 ila 4,9 büyüklüğünde 15 deprem kaydedildi.

İHA-AA