Isparta'da 'ev pansiyonculuğu' projesi

ISPARTA (İHA) - Davraz Kayak Merkezi yol güzergahında bulunan Çobanisa Köyü'nde yapılması düşünülen ev pansiyonculuğu projesi köy halkını umutlandırıyor. Gerek ekonomik, gerekse tanıtım olarak köye büyük katkı sağlayacak olan ev pansiyonculuğu projesi en kısa sürede hataya geçirilecek.

Proje fikrini köy halkı ile paylaşan Isparta Valisi Halil İbrahim Daşöz, köy kadınlarından destek istedi. Proje çerçevesinde köylünün kendi ürününü de tanıtabilme ve satabilme imkanı bulacağını söyleyen Vali Daşöz, ekmek yapan köy kadınları ile sohbet etti. Daşöz, "Yaptığınız hamur işleri veya diğer tüm ürünleri daha da geliştirmelisiniz. Davraz Kayak Merkezi bizim için bulunmaz bir nimettir. Burayı tanıtmada sizlerin de katkısı olacaktır. Siz kadınlara büyük görevler düşüyor. Çobanisa Köyü natürel bir köy ve gerek yerli, gerekse yabancı turist bu köye hayran kalmalı. Burada sadece ev pansiyonculuğunu geliştirmeyeceğiz. Aynı zamanda siz köylünün tüm ürünlerini sergileyebilme imkanı sağlayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Davraz Kayak Merkezi'nde kayak sezonunun bu yıl itibariyle 4-5 aya çıkartılacağını ifade eden Isparta Valisi Halil İbrahim Daşöz, özel yatırımcıların çok daha fazla imkanı bölgeye getireceğini söyledi. Davraz Kayak Merkezi'nin Isparta turizmi açısından büyük önem arzettiğine dikkati çeken Vali Daşöz, Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından da Aralık ayında bitirilmek üzere bir otel inşaa edileceğini bildirdi. Yaklaşık 30-40 kişi kapasiteli otelin, turistlere fayda getireğini belirten Daşöz, özel yatırımcıların da bu konuda başvuruda bulunduğunu söyledi. Vali Daşöz, Davraz Kayak Merkezi'nin en büyük eksiğinin otel olduğunu vurguladı ve yatırımcılara ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.