Isparta'da Kore Parası Ile Dolandırıcılık Iddiası

 Isparta'da bir kişinin, bir lira değerindeki 500 Kuzey Kore Wonu'nu 100 liraya vererek dolandırıcılık yaptığı iddia edildi.

Isparta'da bir kişinin, bir lira değerindeki 500 Kuzey Kore Wonu'nu 100 liraya vererek dolandırıcılık yaptığı iddia edildi. Alınan bilgiye göre, Bahçelievler Mahallesi'ndeki Bahçelievler Camisi'ne gelen bir kişi, camiden çıkanlara annesinin yatalak hasta olduğunu, acilen paraya ihtiyaç duyduğunu söyledi. Yanında getirdiği 500 Kuzey Kore Wonu'nun 500 lira değerinde olduğunu, kendisine 100 lira verilmesi halinde bu parayı satabileceğini ifade eden şüphelinin teklifini camiden çıkan S.A. kabul etti. Kore parasını alarak döviz bürosuna giden S.A, paranın değerinin 1 lira olduğunu öğrenince Isparta Emniyet Müdürlüğüne şikayette bulundu. Şikayet üzerine çalışma başlatan ekipler, şüphelinin bir otomobille kente geldiğini belirledi. Yapılan incelemede şüphelinin S.A. olduğunu tespit eden ekipler, zanlının yakalanması için çalışma başlattı. Şüphelinin daha önce Burdur'da da bir kişiyi aynı yöntemle 900 lira dolandırdığı anlaşıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: