Isparta'da Uluslararası Kraniyofasiyal Anomaliler Kongresi Düzenlendi

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Diş Hekimliği Fakültesi organizasyonu ile Isparta’da, Uluslararası Kraniyofasiyal Anomaliler Kongresi düzenlendi.SDÜ...

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Diş Hekimliği Fakültesi organizasyonu ile Isparta’da, Uluslararası Kraniyofasiyal Anomaliler Kongresi düzenlendi.

SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi tarafından Barida Otel’de gerçekleştirilen Uluslararası Kraniyofasiyal Anomaliler Kongresi’ne; ABD, Almanya, Suudi Arabistan gibi ülkelerden toplam 270 kişi katılacak. İki gün sürecek olan kongrede, doğuşsal kaynaklı dudak ve damak yarıkları gibi rahatsızlıkların tedavisindeki son gelişmeler anlatılacak.

Kongre öncesi gazetecilere açıklama yapan SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Türkkahraman, uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kraniyofasiyal anomalilerin, doğuşsal kaynaklı baş ve yüz kısımlarında görülen bozukluk anlamına geldiğini söyleyen Prof. Dr. Türkkahraman, bu bozuklukların en belirgin olanlarının ise dudak ve damak yarıkları olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Bu tür rahatsızlıkların doğumla başladığına ve tedavisinin 20’li yaşlara kadar sürdüğünü ileten Prof. Dr. Türkkahraman, “Bu bozukluklar hastanın konuşmasını, yemek yemesini, bunun yanında görünümü ve psikolojisini büyük anlamda etkiliyor. Bozukluklar, hastaların yanında aileleri de etkiliyor. Tedavi yaklaşık 20 yıl sürüyor ve tedavi süreci çok emek istiyor” dedi.

Kraniyofasiyal anomaliler içerisinde birçok sendromun bulunduğunu kaydeden Türkkahraman, her bin doğumda bir anomali görüldüğünü, her ne kadar düşük gibi görünse de bu rahatsızlığın bireylerin hayatlarında inanılmaz etkiler bırakabildiğini vurguladı.

Uluslararası kongrede bu alandaki son tedavi yöntemlerini görme imkanı bulacaklarını anlatan Prof. Dr. Türkkahraman, "Kraniyofasiyal anomaliler alanında yeni bir çığır açmayı hedefledik. Kongremize yurt içi ve yurt dışından 20 davetli hocamız geldi. Böyle bir kongreyi düzenlemekten büyük bir onur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD ve Almanya'dan gelen akademisyenlerin de konuşmacı olarak katılacağı kongre, yarın sona erecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: