Ispartalı Iş Adamlarından Makedonya'da Ihtiyaç Sahiplerine Yardım

Ispartalı hayırsever iş adamları, Makedonya'daki ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulundu.

Ispartalı hayırsever iş adamları, Makedonya'daki ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulundu.

Hayırsever İş Adamı Abdullah Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26 Ağustos tarihinde Ispartalı 10 iş adamı ile Makedonya'ya gittiklerini ve Dedeli, Bahçebozu, Gökçeli, Doyran, Çalıklı, Kurthamzalı, Kızıldoğan gibi Müslüman ve Türklerin yaşadıkları köylerde ihtiyaç sahibi ailelerle bir araya geldiklerini söyledi.

Makedonya'da 257 ihtiyaç sahibi aileye, zeytinyağı, şeker, makarna, pirinç gibi gıda maddelerinin bulunduğu yardım kolileri dağıttıklarını anlatan Taş, "Çoğu köy dağılmış, dışa göç vermiş, geride imkanı olmayan fakir aileler kalmış. Genellikle ormanlık alanlarda 20-30 haneli köylerde yaşıyorlar. İmkanları çok kısıtlı. Şeker dahi bulamıyorlar. Çayı pekmezle içiyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

11 yıldır Makedonyalı ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunduklarını dile getiren Taş, yardım yapılacak ailelerin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Makedonya'da görevlendirdiği din görevlileri ve öğretmenlerce belirlendiğini kaydetti.

Makedonyalıların Türkleri ve Türkiye'yi çok sevdiğine ifade eden Abdullah Taş, "Türklere karşı çok büyük bir sevgileri var. 'Türkiye, Anadolu' dediğinizde mutluluktan ağlamaya başlıyorlar. Hemen hemen her evde Türk bayrağı var. Son yıllarda Türkiye'nin büyük yardımları olmuş. Türkiye'den giden görevliler her konuda eğitim veriyorlar. Bizler de birkaç iş adamı olarak elimizden geldiğince yardımda bulunuyoruz" diye konuştu.

Taş, yardımlara ileri yıllarda da devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Mehmet Erbek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: