"İspatlamazsan namertsin"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin terörist başıyla görüştüğünü iddia eden Bahçeli'ye sert çıktı: "İspatlayamazsan namertsin"

ANKARA (ANKA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye, terörist başı Abdullah Öcalan ile anlaşma yaptıkları yönündeki iddiaları kanıtlaması için seslendi. Erdoğan. “Eğer dürüstsen, eğer mertsen ben kiminle görüşmüşüm, kime söz vermişim, bunu açıkla, Açıklamazsan namertsin.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan referandum mitingleri kapsamında Ankara mitingini Sincan’da gerçekleştirdi. Sincan’ın Lale Meydanı’nda toplanan Ankaralıların serinlemesi için Gül suyu karışımlı sular sıkıldı. Erdoğan’ın kürsüye çıkışı öncesi Lale Meydanı’na asılan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik: “Bay Kemal; Ankara’dan sana hayır yok” yazılı pankart dikkat çekti. Lale Meydanı’nda Erdoğan’ın diğer mitinglerine nazaran daha az bir kalabalığın olduğu gözlendi. Başbakan Erdoğan, saat 17.00’de miting alanına gelerek Ankaralılar ile buluştu. Erdoğan konuşmasına da yine sıklıkla muhalefet liderlerine yüklenirken, terörist başı Abdullah Öcalan ile hükümetin pazarlık yaptığı iddialarına sert yanıt verdi. Erdoğan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye seslendiği konuşmasında şunları söyledi: “Eğer sen dürüstsen, eğer mertsen o zaman ben kiminle görüştü. Kime söz verdim bunu açıkla. İddia sahibi açıklamakla mükelleftir ben değilim. Açıklamazsan namertsin. Tayyip Erdoğan veya arkadaşları terör örgütü lideri ile görüşme yapmışsa veya pazarlık yapmışsa ben o arkadaşın partimin içinde bir saniye yaşatmam ama onu ispat etmek sana aittir.”

Reklam
Reklam

-AKP GENEL AFFA GIDIM VERMEZ-

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tunceli’de sarf ettiği genel af vaadine de dikkat çekerek Kılıçdaroğlu’nun Kayseri’deki mitinginde söylemlerini değiştirdiğini söyledi. “Emir olduğun gibi dosdoğru olacaksın” diyen Erdoğan, “Bunlar böyle, akşam başka sabah başka konuşurlar. Bunların genlerinde var “ dedi. Miting alanında toplanan vatandaşa genel afta biz yöneticilerin yetkisi var mı?” diye seslenen Erdoğan, AKP grubunun meclise böyle bir teklif geldiğinde “Gıdım” vermeyeceğinin altını çizdi. Erdoğan Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerini şöyle sürdürdü: “Rüşveti kelam ettin, siz rüşveti vermeye alışmışsınız, biz alışmadık. Sağda solda PKK ile anlaşma yaptık diyorsun. Sincan’dan sesleniyorum. Sen Öcalan’ı idamdan kurtaranların içindesin. Orada seninde imzan var. Asıl anlaşma yapan sizlersiniz.”

-İKİNCİ TOKAT VAKASI-

Başbakan Erdoğan’ın Tokat mitinginde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü konusunu çözeceğine yönelik sözlerini hatırlatan Erdoğan, vatandaşa “Siz buna inanıyor musunuz?” sorusunu yöneltince meydanlardan “Evet” yanıtını almıştı. Erdoğan kalabalığın şaşkınlığını düzeltmek için soruyu “İnanmıyorsunuz değil mi? şeklinde değiştirmişti. Aynı olay bu kez Erdoğan’ın başına Sincan’da geldi. Vatandaşın yine Kılıçdaroğlu’nun “Türban sorununu çözeceğine inanıyor musun?” sözlerine hep bir ağızdan evet demesi üzerine Erdoğan, bu kez “ Bak karıştırıyorsunuz, inanmayacaksınız değil mi?” şeklinde sorusunu değiştirdi.

Reklam
Reklam

-BUNLAR İKTİDARI BIRAKIP KAÇTILAR-

Başbakan Erdoğan mitingde Türkiye’nin artık Ortadoğu, Balkanlar, Afrika, Asya ve Kafkasya’nın da kalbi olduğunu belirterek “artık başımız yere eğik değil. Türkiye artık gündemi belirlenen değil, gündemi belirleyen bir ülkedir” dedi. MHP’nin koalisyon hükümeti içerisinde olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Bunlar bu ülkeyi yönetemediler. 3 buçuk yıl iktidar da kaldılar. Bırakıp kaçtılar yönetemiyoruz dediler. IMF’den para aldılar. Altından kalkamadılar. Merkez Bankası kırmızı sinyal vermeye başladı. Ey Bahçeli kime ne anlatıyorsun. Bu paralar benim memur kardeşimin, işçi kardeşimin cebinden çıktı. Bugün utanmadan konuşuyorlar. Yolsuzluk var diyorlar. Merkez Bankası’nın kasası dolu nerede yolsuzluk.” (ANKA)