İspir YİBO Kutlu Doğum Haftası'nı konferans ve sergi ile kutladı

İspir Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO), Hz. Peygamber (s.a.v.)'in doğumunun yıl dönümünü konferans ve sergi...

İspir Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO), Hz. Peygamber (s.a.v.)'in doğumunun yıl dönümünü konferans ve sergi ile kutladı. Konferansa katılan ilçe Müftüsü Yavuz Koçak, İslam dininin kardeşliğe verdiği öneme dikkat çekti.

Erzurum İspir YİBO Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Süleyman Tuncer tarafından organize edilen konferansta ilköğretim öğrencileri Müftü Koçak’ı ilgi ile dinledi. Müslümanların kardeşlik ilkesi ile birbirlerine bağlı olduklarını belirterek, "Müminler ancak kardeştir. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin." ayetini hatırlattı. Koçak, müminler arasında kin ve nefret olamayacağı gibi müminlerin ancak kardeş olabileceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Programda daha önce düzenlenen mektup ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Kutlu Doğum Sergisi açıldı. Programa katılan öğrenci ve davetlilere, İspir Müftülüğü tarafından gül ve kitap hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: