İsrail, 65 binden fazla Filistinliyi evsiz bıraktı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarılarının etkileri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) İsrail'in hava, kara ve denizden yaptığı bombalamalar sonucunda 10 binden fazla konut yıkılırken, 65 binden fazla Filistinlinin evsiz kaldığı bildirildi.

Birleşmiş Milletler'den (BM) yapılan açıklamada, yapılan ilk değerlendirmelerde, İsrail'in Gazze'ye havadan, karadan ve denizden düzenlediği 4 haftayı bulan saldırılarında 10 binin üzerine konutun yıkılması veya ağır hasar görmesi sonucunda 65 binden fazla Filistinlinin evsiz kaldığı belirtildi.

Saldırılarda, Gazze'nin temel alt yapısının büyük bir yıkıma uğradığı, su ve arıtma ve kanalizasyon ağının büyük ölçüde zarar gördüğü kaydedilirken, Gazze'ye elektrik sağlayan santralin yanı sıra sağlık tesisleri ve okulların da bombamdımanda ağır zarar gören binalar arasında yer aldığı bildirildi.

Reklam
Reklam

BM İşgal Altındaki Filistin Toprakları İnsani Yardım Koordinatörü James Rawler, yaptığı açıklamada, saldırıların durması nedeniyle insani yardım görevlilerinin, yerlerinden olmuş nüfusa gıda ulaştırma ile su ve sanitasyon altyapı çalışmalarını yapılabilmelerine imkan sağlandığını ifade etti.

Rawley, "Gazze Şeridi'nde abluka tam kalkmadan, Filistinliler yeniden yapılanma çalışmalarından mahrum kalacak ve normal hayata dönmeleri imkansız olacak" dedi.

Filistin sorununda daha kalıcı bir çözüme ihtiyaç olduğunu belirten Rawley, İsrail'in 7 yılı bulan ablukasının kalkmasının zamanı geldiğini kaydetti.

AA

Anahtar Kelimeler: