İsrail Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Levi Alanya'da

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Yosef Levi Sfari, İsrail yolcu gemisini karşılamak için geldiği Alanya'da geminin gelişinin iptali üzerine bir dizi

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Yosef Levi Sfari, İsrail yolcu gemisini karşılamak için geldiği Alanya'da geminin gelişinin iptali üzerine bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Alanya Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunan Sfari ziyaretiyle ilgili gazetecilere açıklama yapmadı.

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ise basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, İsrail ile ilişkilerin iyi olduğu dönemlerde Alanya'ya İsrail gemilerinin seferler düzenlediğini hatırlattı.

Reklam
Reklam

Turizmin, uluslararası barışın ve dostluğun kardeşliğin en önemli katalizörlerden birisi olduğu noktasından hareketle, İsrail'den tur gemilerinin yeniden Alanya'ya gelmesi için çalışmalar yapıldığını belirten Özdemir, "Bu bağlamda ön görüşmeler ve ön anlaşmalar yapılmış görünüyor. Bugün İsrail'den bir tur gemisi buraya gelecekti, ancak sanıyorum Reyhanlı'da yaşanan üzücü hadise üzerine İsrail, endişelenmiş olacak ki çalışmalarını askıya aldı" dedi.

İsrail Maslahatgüzarı ile güvenlik konusunda görüşmelerin de olduğunu dile getiren Özdemir, güvenlik anlamında bir takım endişelerinin olduğunu, ancak bu konuda alınacak tedbirler hakkında da kendilerini bilgilendirdiklerini ifade etti.

Muhabir: Mustafa Kurt

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz