İsrail ateşkes oylaması öncesinde vurmaya devam ediyor

GAZZE (İHA) - İsrail hükümeti ilerleyen saatlerde Mısır'ın ateşkes planını oylamaya hazırlanırken, İsrail askeri birlikleri Gazze Şeridi'nde onlarca hedefe yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Hamas'tan ise ateşkes önerisinin kabul edilip edilmeyeceğine dair farklı mesajlar geliyor. Hamas'ın resmi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, Hamas'ın "işgal güçlerine boyun eğmeyeceğini ve teslim bayrağını kaldırmayacağını" söyledi.

Buna karşın Gazze'deki Hamas liderleri anlaşmaya hazır olduklarının sinyalini vererek, Hamas heyetinin, ateşkes görüşmeleri için Kahire'de bulunduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Beyrut'taki Hamas temsilcisi Usame Hamdan, ateşkesin ancak saldırıların durması, İsrail askerlerinin Gazze'den çekilmesi ve ablukanın sona ermesiyle mümkün olabileceğini belirtti.

Kahire'nin ateşkes planına göre, Mısır, uluslararası toplumun yardımıyla Gazze Şeridi'ne silah kaçakçılığına engel olacak ve sınır geçişlerinin açılmasına ilişkin müzakereler daha ileri bir tarihte gerçekleştirilecek.

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ve ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice dün, Gazze'ye silah akışınıN önlenmesi amacıyla bir "mutabakat zaptı" imzalamıştı.

İsrail'in 12 üyeli güvenlik kabinesi de bu akşam 10 günlük acil bir ateşkes öngören Mısır planını oylayacak.