İsrail Cumhurbaşkanı, Erdoğan'a selam söyledi

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, HEMA'nın Hindistan'da katıldığı fuardaki standını açarken, "Değerli dostum Erdoğan'a selam söyleyin" dedi.

Hema Endüstri A.Ş.’nin Hindistan Pune şehrinde kurduğu ticari araçlar ve traktörler için dört çeker ön aks, şanzıman, transmisyon ve araç hidrolik komponentleri fabrikasında üreteceği mamullerle ilgili Hindistan'da Chandigarh'ta Agrotech fuarında Hindistan Sanayi ve Endüstri Bakanının Hema Standının açılışını yapmasını beklenirken, açılışı yanındaki İsrail Cumhurbaşkanı yaptı.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin makası eline aldığında "dostum Erdoğan bir Türk standını açmama kızar mı kızdırmayalım" dedi. Hema Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat, "Reuven Rivlin ekselansları bundan Türk halkı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın çok memnun olacağını tahmin ediyorum" deyince Hema standının açılışını yapıp İsrailli gazete, televizyonlar ve Hint televizyonlarına Türkiye hakkında İbranice çok güzel sözler söyleyerek "Türkiye ile dostluğumuzun ve ilişkilerimizin gelişeceğini ümit ediyorum, dostum Erdoğan ve Türk halkına selamlar" diyerek Hema Endüstri standını açıp, televizyon ve gazetecilere Türkiye hakkında olumlu bir beyanat verdi.

Reklam
Reklam

HEMA’DAN HİNDİSTAN’DA DEV YATIRIM

Hema Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat; Müşterilerimiz, rakiplerimiz ve yönetimimizin sürekli dikkat çektiği Ülkeler arasında gelen Hindistan ürünlerimize büyük bir pazar oluşturmaktadır. Günümüzde Avrupa’dan birçok firmanın üretim ve işleme hatlarının teknolojik ürünleri işlemeye döndüğü veya işsiz kaldığı görülmektedir.

Hattat Holding grup şirketleri olarak günümüze Hindistan ve Çin altyapısını kullanarak ve sürekli arttırmaya çalışarak rekabet gücümüz korunmuştur ve halen agresif olarak birçok projeler devreye alınmaktadır. Satın almanın yanı sıra satış faaliyetlerimiz de bu ülkelere gerçekleştirilmektedir. Hindistan şu an grubumuzun ürünleri için büyük bir pazar oluşturmaktadır. Bu pazarda bulunmak ve payımızı arttırmak için Hindistan'daki fabrikanın temelleri atılmıştır. Rakiplerimizi izlediğimizde hepsinin Hindistan’da var olduklarını ve bu varlıklarına seneler önce başladıklarını görüyoruz

Hindistan’da montaj ve test hattımızın olması sadece bize düşük işçilik ve daha düşük fiyata alt parçaların satın almamızı sağlamıyor bunun yanında dünyanın üretim merkezi olan ve 600.000 adet traktör üreten bir ülkede pazarda söz sahibi olma şansını getiriyor. Global bir anlayışın farklı bir parçası olan yurtdışı üretimi de birçok konuda avantajımıza sonuçlar getirecektir' dedi.

Reklam
Reklam