İsrail Gazze'yi yeniden vurmaya başladı

KUDÜS (İHA) - İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar 14'üncü gününe girerken, saldırılar halen devam ediyor.

Gazze'ye erken saatlerde gerçekleştirilen saldırılarda 9 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, yaralı sayısı hakkında net bir bilgi verilmedi. Yetkililer, saldırıların aralıklarla da olsa devam ettiğini kaydetti.

İsrail yetkilileri, Gazze'deki halkın ihtiyaçlarını karşılaması için bombardımana 13.00 ila 16.00 arasında ara verileceğini açıklamıştı. İsrail hava ve kara saldırılarında son olarak biri aynı ailenin 6 üyesi olmak üzere en az 9 Filistinli hayatını kaybederken, şu ana kadar çoğunluğu kadın ve çocuk 780 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 3 bin 250 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Reklam
Reklam

Öte yandan, İsrail Başbakanı Ehud Olmert bugün, İsrail'e acil ateşkes çağrısında bulunan BM Güvenlik Konseyi karar tasarısına verilecek cevabı müzakere etmek üzere bu sabah güvenlik kabinesiyle bir araya geldi. İsrail güvenlik kabinesinin, Gazze'de acil ve kalıcı ateşkes sağlanması çağrısında bulunan Güvenlik Konseyi karar tasarısının kabul edilmesi ile Gazze operasyonlarının meskun alanlara genişletilmesini öngören üçüncü safhasına geçilmesi arasında bir karar vermesi bekleniyor.