''İsrail harekatı bir an önce durdurmalı''

Ankara (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde başlayan olayların bu kez Lübnan'ın istikrarını da tehdit eden boyuta ulaşmasının kaygı yarattığını belirterek, İsrail'e, "askeri harekatını bir an önce durdurması," karşı tarafa da, "kaçırılan İsrail askerlerinin derhal serbest bırakılması" çağrısı yaptı.

Bakanlık tarafından bugün yapılan açıklamada, "Ülkemizin bütün gayret ve uyarılarına rağmen, Ortadoğu'daki gelişmelerle ilgili olarak dile getirdiğimiz kaygılarımızın doğrulanmasından ve bölgedeki gerginliğin giderek tırmanan bir çatışmaya dönüşmesinden derin üzüntü duyuyoruz" denildi. Açıklamada, "Bu bağlamda, Gazze Şeridi'nde başlayan olayların bu kez Lübnan'ın istikrarını da tehdit eden bir boyuta ulaşmış olması kaygımızı daha da artırmaktadır" ifadesi kullanıldı.

Reklam
Reklam

"İsrail'in aşırı güç kullanımının, korumasız sivil halkta can kaybına yol açtığına" dikkat çekilen açıklamada, altyapının tahribi sonucu halkın yaşamının felce uğradığına dikkat çekildi.

Bunun yalnızca çatışma bölgelerinde değil, çok geniş bir coğrafyada tepkilerin yoğunlaşmasına ve derinleşmesine yol açtığına dikkat çekilen açıklamada, bu durumun Ortadoğu'da yıllardır özlemi duyulan, bölge insanlarının barış içinde beraberce yaşama duygularını körelttiği, bu hedefe ulaşmayı giderek zora soktuğu vurgulandı.