İsrail heyeti, hibe ettiği prefabrik yurtları inceledi

İsrail Savunma Bakanlığı Doğal Afet Sorumlusu Davit Chev, Van’daki depremzede öğrencilerin barınması için ilk etabı...

İsrail Savunma Bakanlığı Doğal Afet Sorumlusu Davit Chev, Van’daki depremzede öğrencilerin barınması için ilk etabı tamamlanan çelik galvanizli malzemeden yapılan prefabrik konutlarda incelemelerde bulundu.
Van’da meydana gelen depremlerin ardından İsrail tarafından depremzede öğrencilerin barınması için gönderilen prefabrik konutların ilk etabı tamamlandı. Çelik galvanizli malzeme ile yapılan prefabrik konutların ikinci etabı da devam ediyor. Her biri 12 kişilik 80 prefabrik konuttan oluşan ve toplamda 640 öğrencinin barınacağı 30’ar metrekare genişliğindeki prefabrik konutlar Yurt-Kur Van Bölge Müdürlüğü’ne hibe edildi.
Sabah saatlerinde beraberindeki heyetle birlikte Van’a gelen Davit Vhev, Van Vali Vekili Mehmet Yüzer ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ile kampüs alanına yapılan prefabrik konutlarda inceleme yaptı. İncelemelerinin ardından bir açıklama yapan Davit Chev, bunun siyasi ve devletin değil, halktan halka yapılan yardım olduğunu ifade etti. Chev, “Ben bütün dünyada insani yardım için görev yaptım. Burası benim en sevdiğim yer. İsrail halkı olarak Türk halkını çok seviyoruz. Ben de şahsım olarak buraya tekrar gelip gezeceğim. Çünkü burayı çok seviyorum.” dedi.
Vali Vekili Yüzer ve Rektör Vekili Kazankaya da yapılan yardımdan dolayı İsrailli yetkililere teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz