İsrail Hizbullah casusunu tutukladı

KUDÜS (İHA) - İsrail, Hizbullah örgütü için casusluk yaptığı tespit edilen Arap kökenli İsrailli öğrenciyi tutukladı.

İsrail hükümetinden yapılan açıklamada, Halid Kaşkuş'un (29), eğitim gördüğü Almanya'dan İsrail'e dönüşü sırasında Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, bir Hizbullah üyesi tarafından casusluk yapmaya ikna edilen Kaşkuş'a bunun için 13 bin avro ödendiği bildirildi.

Kaşkuş'tan; İran tarafından desteklenen örgüte istihbarat desteği verebilecek ve yurt dışında okuyan İsrailli öğrencilerin isimlerini tespit etmesinin istendiği ifade edildi.
Kaşkuş'un ayrıca hastaneye kaldırılan güvenlik güçleri ve askerler hakkında bilgi toplamak maksadıyla bir İsrail hastanesinde iş bulmasının istendiği kaydedildi.
Açıklamada, bir Hizbullah militanının Kaşkuş'a, ailesinin evinin bulunduğu Kalansua bölgesinin, Google Earth'den çekilmiş haritasını vererek, harita üzerinde kamu binaları ve yerel halkın adreslerini işaretlemesini istediği belirtildi.

Reklam
Reklam

İsrail güvenlik yetkilileri, 2006 yazında Güney Lübnan'da İsrail ordusuyla savaşan Hizbullah örgütünün, casusluk yapmak için Arap kökenli İsraillileri kullanma çabalarını artırdığına innaıyor.