İsrail işgaline tiyatrolu protesto

MANİSA (İHA) - Manisa'da üniversite öğrencisi bir grup sosyalist genç, Lübnan ve Filistin'e yönelik işgale devam eden İsrail'i oynadıkları tiyatro oyunuyla protesto etti. Ortadoğu'da öldürülen sivil halkın yaşadığı acıyı anlatan oyunun ardından İsrail aleyhinde sloganlar atıldı.

İsrail işgaline tepkilerini ilk olarak, 9 gün önce Ulupark'ta başladıkları açlık greviyle gösteren Hasan Sevinç ve Selçuk Güney isimli gençler, arkadaşlarıyla birlikte bugün yaptıkları tiyatrolu eylemle açlık grevine son verdiler. Manolya Meydanı'nda polisin geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen eylemde biraraya gelen üniversiteli gençler önce, İsrail işgalini yansıtan pankartlar açarak İsrail'i sloganlarla protesto etti. Gençler daha sonra, İsrail tanklarına taşla karşılık Filistinli gençleri ve Lübnan'da öldürülen sivil halkın yaşadığı acıyı anlatan kısa bir tiyatro oyunu sergiledi. Oyun sırasında feryatlarıyla dikkat çeken gençler, sergiledikleri ilginç eylemle az sayıda vatandaşın dikkatini çekebildiler.

Reklam
Reklam

DTP Manisa İl Örgütü, Sosyalist Gençlik Derneği, SES, Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği, Türkiye Komünist Partisi ve Yeni Kapı Tiyatrosu'nun desteklediği eylemde, tiyatro sonrası yazılı basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, ABD emparyalizmi ve işbirlikçisi İsrail siyonizminin Ortadoğu'da kana doymadığı ifade edilerek, "Afganistan ve Irak, ABD emperyalizmi tarafından işgal edildi. Sırada İran, Suriye, Küba, Kuzey Kore var derken, Ortadoğu'da ABD'nin jandarmalığını yapan İsrail, Filistin'de ve Lübnan'da katliamlara girişti. Türkiye'nin İsrail ile yaptığı anlaşmaların son bulması ve insanların bu vahşete göz yummaması için herkesi mücadeleye çağırıyoruz. Şu an Filistin ve Lübnan'a yapılan katliamlar ve işgal tamamıyla haksız ve insanlığa karşı yapılmış bir suçtur. ABD emperyalizminin ve İsrail siyonizminin yaptığı bu katliamlarına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" denildi.