İsrail kuzeyden de gazze'ye girdi

GAZZE (İHA) - İsrail ordusu, 25 Haziran'dan beri abluka altına aldıkları Gazze'ye kuzeyden de girdi.

İsrail ordusu, bugün ilk kez 20 tank ve buldozer ile Gazze'nin kuzeyindeki Beit Hanun bölgesinden kente girdi. Filistinliler bu küçük grubun büyük bir operasyonun öncüsü olmasından endişe ediyor. İsrail ordu yetkilileri Gazze'ye yönelik büyük bir işgal hareketine girişmeyeceklerini açıklamıştı. Diğer yandan, kaçırılan İsrailli askerin halen hayatta olduğu ve Mısır'dan gelen bir arabulucu grup tarafından görüldüğü belirtildi.

Reklam
Reklam

İsrail ordu yetkilileri, İsrail askerinin bırakılmasına yönelik devam eden pazarlıklarda bir analaşmaya varılacak olursa İsrail hapishanesindeki bazı mahkumların serbest bırakılabileceğini ancak terörizme karışmış mahkumların serbest bırakılmasının söz konusu olamayacağını açıkladı. Diplomasinin şu ana kadar herhangi bir sonuç vermediğini belirten aynı kaynaklar, mevcut krizin haftalar, aylar hatta yıllar sürebileceğini bildirdi.

İsrail, kaçırılan askerini bulmak için Filistin topraklarına yönelik 1 hafta önce başlattığı saldırılarını artırarak sürdürüyor. Sınırlı sayıdaki İsrail birliklerinin, Filistinliler tarafından İsrail'e girmek için kazılan tünelleri ortaya çıkarmak ve saldırılarda kullanılan patlayıcı maddeleri bulmak için araştırmaya başladığı belirtildi.