İsrail-Lübnan sınırında toplu cenaze töreni

SUR (İHA) - Lübnan'da öldürülen siviller düzenlenen törenlerle defnediliyor. İsrail-Lübnan sınırının sıfır noktasındaki Sur kentine bağlı Merwahin kasabasında, İsrail saldırıları sırasında ölen 23 sivil için düzenlenen törene, yüzlerce Lübnanlı katıldı.

Sur kentinden ambulans ve cenaze arabalarıyla getirilen Lübnanlı sivillerin cenazeleri, tek tek araçlardan çıkarılarak gömüldü. Kafileler halinde cenaze törenine gelen Lübnanlılar, Lübnan ve Emel hareketi bayraklarına sarılan cenazeleri toprağa verdi. Savaş sırasında Sur kentine kaçarken yolda İsrail güçleri tarafından vurulan araçta hayatını kaybeden 23 sivil için düzenlenen törende, kadınlar ölen yakınlarının fotoğraflarını tutarak ağıtlar yaktı. Dualarla gömülen cenazelerin defin işlemi sırasında özellikle Lübnanlı kadınlar, gözyaşlarına boğuldu.

Reklam
Reklam

Lübnanlı kadınlar, İsrail'e lanet okurken, ölenlerin arasında kardeşinin olduğunu söyleyen Ali Musa Gannam isimli Lübnanlı, "Bunlar kardeşim Muhammet ve onun iki çocuğu. Direnişe feda olsunlar. Onlar direnişe gençlere ve bütün insanlara feda olsunlar. Allah onları mutlu etsin" diyerek duygularını dile getirdi. Cenaze defin işlemlerine katılan Sur camisi İmamı Hasan Hac Musa, "Bunlar İsrail saldırıları sırasında Birleşmiş Milletler binasına gidip korunmak istediler. Fakat kabul edilmemelerinin ardından, Saida'ya gitmek üzere Sur'dan ayrıldılar ve yolda İsrail saldırısına uğrayarak şehit oldular. Defin işlemleri yapıldı. Daha önce Sur devlet hastanesi morgundaydılar. Geçici bir süre başka yere defnedildiler, sonra da buraya getirildiler" diye konuştu. Denizden gelen saldırı sonrası annesi ve dayısını kaybettiğini anlatan Ali Musa Seyf isimli Lübnanlı da, olay anında yaralandığını belirterek, "Ben de bu kafiledeydim. Denizden gelen 3 füze bizi hedef aldı. Ben kendi aracımda öndeki arabanın arkasındaydım. Daha güvenli bir yere gitmeye çalışıyorduk. Annem ve dayımı kaybettik. Ben, oğlum ve babam da yaralandık" diye belirtti.
İsrail'in Lübnan'a yönelik 33 gün süren saldırılarında bin 200'den fazla sivil hayatını kaybetmişti.

Reklam
Reklam