İsrail, Lübnan'ın güneyine yüzlerce asker sevk etti

Kudüs - BM Güvenlik Konseyi'nin çatışmaların sona erdirilmesi kararına rağmen, ateşkes kararının uygulanması öncesinde bu sabah Lübnan'da genişletilmiş kara harekatını başlatan İsrail'in, ülkenin güneyine hava yoluyla yüzlerce asker sevk ettiği bildirildi.

İsrail ordusunun bir sözcüsü, genişletilmiş kara harekatı çerçevesinde yüzlerce İsrail askerini taşıyan geniş çaplı helikopter operasyonu yürütüldüğünü söyledi.
Yeni İsrail askeri sevkıyatının yapıldığını doğrulayan ordu açıklamasında da genişletilmiş kara harekatı çerçevesinde Lübnan'ın güneyine yüzlerce askerin hava yoluyla gönderildiği bildirildi. Yedioth Ahronot gazetesinin internet sitesine göre, ordu açıklamasında, İsrail askerlerinin 50'den fazla helikopterle Lübnan'a
sevk edildiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

İnternet sitesinin haberinde, onlarca helikopterin askerleri, İsrail tarihindeki bu türdeki en büyük operasyonla taşıdığı ve sınırdan ayrıca askerlerle birlikte tanklar ve zırhlı personel taşıyıcılarının aktığı belirtildi.

İsrail Savunma Bakanlığı yetkililerine göre, İsrail güçleri 4 gün içinde İsrail-Lübnan sınırının yaklaşık 30 kilometre kuzeyindeki Litani Nehrine ulaşmayı hedefliyor.