'İsrail, saldırı için Türk üssünü kullandı'

İsrail'in 5 Temmuz'da Suriye'nin Lazkiye şehrinde bulunan askeri üsse düzenlediği hava saldırısını bir Türk üssünü kullanarak gerçekleştirdiği iddia edildi.

Rusya'nın İngilizce yayın yapan resmi kanalı RT'ye konuşan "güvenilir" bir kaynak, İsrail'in Suriye'yi vurmak için Türkiye'ye ait bir üssü kullandığını öne sürdü.

RT'deki haberde, “Kaynağımız İsrail uçaklarının Türkiye sınırları içindeki bir askeri üsten havalandığını ve Suriye hava sahasına girmemek için Lazkiye’ye deniz üzerinden gittiğini açıkladı” denildi.

Haberde Türkiye’nin başka bir Müslüman ülkeye saldırılması için İsrail’e hava üssünü açtığı bilgisinin doğrulanması halinde, ülkede ciddi bir karmaşanın yaşanabileceği belirtildi.

Reklam
Reklam

5 Temmuz’da yaşanan hava saldırısının hemen ardından Özgür Suriye Ordusu, saldırıdan kendilerinin sorumlu olmadığını açıkladı.

JET YALANLAMA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Rus RT kanalının İsrail'e Suriye'nin Lazkiye kentini denizden vurmak için bir Türk askeri üssünü kullandığı" iddiası için "tamamıyla yalan" derken "Türkiye'nin İsrail ile herhangi bir askeri operasyonun parçası olması söz konusu değildir" ifadelerini de kullandı.

Ahmet Davutoğlu, NTV ile yaptığı mülakat sırasında RT'nin "güvenilir" bir kaynağa dayanarak verdiği "İsrail, son dönemde Suriye'ye karşı denizden gerçekleştirdiği hava saldırılarından biri için bir Türk askeri üssünü kullandığı" iddiası için "Bu, hiçbir karşılığı olmayan, tamamıyla yalan, hiçbir gerçek payı olmayan bir haberdir. Türkiye'nin İsrail ile herhangi bir askeri operasyonun parçası olması söz konusu değildir" şeklinde konuştu.

Dünya haberler

Anahtar Kelimeler: