İsrail saldırının bedelini ödeyecek

İsrail'den dönen yaralı yardım gönüllülerini ziyaret eden Erdoğan hastane çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "İsrail saldırının bedelini ödeyecek" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'ye insani yardım götüren gemide İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan yaralıları ziyaret etti. Ankara'da Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaralılarla tek tek ilgilenen Erdoğan hastane çıkışında gazetecilere yaptığı konuşmada İsrail'in bu saldırının bedelini ödeyeceğini kaydetti.

İŞKENCEYİ KENDİLERİNDEN DİNLEDİM
"Dün gece yarısı gerek hastalarımız gerekse herhangi bir olaya maruz kalmadan ülkemize dönen vatandaşlarımızın bir kısmı İstanbul'a, yaralı olanlar Ankara'ya getirilmek suretiyle Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hepsini ziyaret ettik. Gerek yoğun bakımdaki gerekse diğer kardeşlerimizi iyi gördüm. Hepsine şifa diliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlara yapılan işkenceyi kendilerinden dinlemek suretiyle çok daha iyi anlamış olduk.

Reklam
Reklam

İSRAİL BEDEL ÖDEYECEK
Bütün hukuki haklarımızı kullanacağız. Diğer 32 milletten insanların da hayatları bu kadar ucuz değil. Bu saldırının bedelini İsrail her hâlükârda ödemek durumundadır. Şu anda hukuk çerçevesi içinde diğer ülkelerin hükümet başkanlarıyla da koordineli olarak takipçisi olacağız.

İNSANLIK SUÇU
Ben bunu bir insanlık suçu olarak görüyorum. Uluslararası sularda sivil gemilere bu saldırının sonucu bellidir. En tepeden başlamak üzere bu olayın faillerinin meydana çıkarılması için çalışacağız.

DİĞER YARALILAR DA GELECEK
9 arkadaşımız içinde 8'inin ceneze namaz kılındı, bir tanesi de yarın kılınacak. İsrail'de olan 5 tane yaralımız var. Bu akşam sağlık ambulanslarımız İsrail'e gitmek suretiyle getirilebilecek olanları getirecek.