İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'ı vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var! İran'dan açıklama geldi

İran resmi haber ajansı IRNA, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'da İran Büyükelçiliği yakınlarında bir binayı hedef aldığını duyurdu. Suriye basını da İsrail'in saldırısında ilk belirlemelere göre 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 11 kişinin yaralandığını bildirdi.

İsrail, Suriye’ye bir kez daha hava saldırısı düzenledi. IRNA'nın haberinde, "Siyonist rejim Şeyh Saad Mahallesi'nde bir sivil yerleşim birimini hedef aldı." ifadelerine yer verildi.

"BİNA İRAN BÜYÜKELÇİLİĞİ YAKININDA"

Haberde, saldırıda hedef alınan binanın İran'ın Şam Büyükelçiliği yakınlarında olduğu bilgisi verildi. Suriye rejiminin ajansı SANA'nın haberinde ise "Şam semalarında patlama sesleri duyulduğu, hava savunma sistemlerinin düşman hedeflerine karşı koyduğu" belirtildi.

'DEVRİM MUHAFIZLARI ÜYELERİ HEDEF ALINDI'

Suriye basını, saldırıda hayatını kaybedenler arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu belirterek, hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye, yaralıların sayısı ise 11’e yükseldiğini aktardı.

Reklam
Reklam

İsrail basınında yer alan haberlerde, saldırının hedefinde İran ve desteklediği gruplardan gelen silahları Hizbullah'a ulaştırmakla görevli Hizbullah'ın 4400 numaralı biriminden üst düzey bir yetkili olduğu ifade edildi. Suriye basınında yer alan haberlerde ise saldırının hedefinde İran Devrim Muhafızları Ordusu üyelerinin olduğu öne sürülmüştü. (AA-İHA)

Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayına alınmıştır

Anahtar Kelimeler: