İsrail'de deniz kızı heyecanı!

İsrail'i deniz kızı heyecanı sardı. Çok sayıda kişi kıyılarda efsanevi deniz kızlarından gördüğü iddiasıyla başvurunca yetkililer durumu ciddiye aldı.

Öyle ki, bir belediye meclisi, İsrail sularında deniz kızının varlığını kanıtlayabilene 1 milyon dolar ödül vereceğini açıkladı.

Hayfa yakınlarındaki Kiryak Yam belediyesine son birkaç ay içinde çok sayıda deniz kızı görme olayı bildirildi.

Belediye meclisi sözcüsü Natti Zilberman, "Çok sayıda kişi geldi ve deniz kızı gördüklerinden emin olduklarını söylediler. Bu kişilerin tamamı birbirinden bağımsız bireylerdi" diyor.

İsrail basınına göre, efsanevi deniz perileri, sadece gün batımında görülüyor ve bu yüzden gün batımlarında herkes kameralarına sarılıp, deniz kıyısına koşuyor.

Reklam
Reklam

Zilberman, "İnsanlar bunların yarısının genç bir kız, yarısının balık görünümünde olduğunu ve yunus gibi atladığını söylüyor. Bir sürü oyun yapıp kayboluyorlarmış" diyor.

Meclis üyeleri deniz kızını turistik amaçlı olarak kullanma amaçlarını da gizlemiyor!

Zilberman, "Onu yakalamak gerekmez, fotoğrafı da olur" diyor. Meclis 1 milyon doların altından kalkabilir mi? sorusuna ise "Eğer gerçekten deniz kızı varsa, buraya çok fazla turist gelir, bu da 1 milyon dolardan çok daha fazlasını getirir" diye konuştu.