İsrail'de savaş hazırlığı

İbranice yayın yapan 'Yediot Aharonot' gazetesi, İsrail'in büyük bir savaş hazırlığına girdiğini ve ilk hazırlığın yerin altına yapımı başlatılan tren istasyonu olduğunu ortaya çıkardı.

Savaş hazırlığı içinde olduğu iddia edilen İsrail hükümetinin yerin 80 metre altına tran istasyonu ve tüneli yapmaya başladığı ortaya çıktı.
[** **](https://www.mynet.com/iran-yeni-bir-fuze-denedi-110100528231)
Yakında başlayacağı konuşulan savaşta İsrail'e yapılacak saldırılarda tren istasyonun bulunduğu bölgelerden yaklaşık olarak 5000 insanın barınmasını sağlayacak sığnaklara trenler insanları taşıyacak. Ayrıca trenler, otopark ve nükleer bomba kullanımında İsraillileri koruyacak özel sığnaklara insan taşıyacak.
Yapımının büyük bir bölümünün tamamlandığı ifade edilen tren istasyonuna asansörle inildiği ve trenlerin nakledeceği sığınakların ise teknolojik donanımlara sahip olduğu bildirildi.
**İRAN: İSTEDİĞİMİZ YERİ VURACAK GÜÇTEYİZ**
İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney İran'a Amerika ve İsrail'in saldıracağı haberlerinin ortalıkda dolaşmasını ve İsrail'in savaş hazırlıklarını değerlendirdi.
Hamaney, Amerika ve İsrail'in İran'a saldırı grişiminde bulunmayı düşünmelerini aptallık diye nitelendirdi. Ayrıca "Her ne yaparsanız yapın, istediğimiz yeri vuracak güçteyiz." diyen Hamaney, İran'ın nükleer tesisilerine yapılması planlanan herhangi bir saldırıya çok sert yanıt vereceklerini kaydetti.
Hamaney aynı zamanda İran halkını bu günde birlik olamaya ve düşmanların oyununa gelmemek için İran İslam Cumhuriyeti'nin yanında olmaya davet etti.