İsrail'den yardım filosuna karşı köpek

İsrail Silahlı Kuvvetleri’nin, “Gazze filosu” operasyonundan ders aldığını, sonraki filolara karşı “saldırı” köpeklerini kullanacağı bildirildi.

İsrail ordusu bir kaynağı da, “Türk filosunu ele geçirme hazırlıklarında köpeklere yer verildiğini ancak, Mavi Marmara gemisindeki insanlardan şiddetli bir direniş beklenmediği için güverteye çıkarılmadığını” belirtti.

Yedioth Ahronoth gazetesinin internet sayfasına göre, İsrail Silahlı Kuvvetleri, dokuz Türk’ün ölümüne yol açan “Gazze filosu”na operasyonundan ders aldı. Bu çerçevede, bundan sonra düzenlenebilecek bir filoya karşı operasyon sırasında önce güverteye saldırı köpeklerinin çıkarılacağı belirtiliyor.

Reklam
Reklam

Bir askeri kaynak, saldırı köpeklerinin kullanılmasının avantajlarını vurgularken, “Saldırı köpekleri, yeteneklerini defalarca ispatladı. Güçlü ve acımasız” derken, “Türk filosunu ele geçirme hazırlıklarında köpeklere de yer verildiğini ancak, Mavi Marmara gemisindeki insanlardan şiddetli bir direniş beklenmediği için güverteye gönderilmediği”ni de söyledi.

ANKA

Anahtar Kelimeler: