İsrail'e "kanser" nitelemesi

KAHİRE (İHA) - Mısır'daki Müslüman Kardeşler hareketinin lideri Muhammed Mehdi Akif, İsrail'in Ortadoğu'da bir "kanser" olduğunu iddia ederek, Mısır'ın bu ülkeyle imzaladığı barış antlaşmasının referanduma sunulması gerektiğini ileri sürdü.

Müslüman Kardeşler hareketinin lideri Akif, devletin yönettiği İngilizce yayımlanan haftalık Ahram gazetesine verdiği röportajda, "Bölgede yabancı bir varlık olan İsrail'i tanımayacağımızı beyan etmiştim. Kısa süre içinde bu kanserin ölümünü bekliyoruz" dedi. Akif, 1979 yılında Camp David Barış Antlaşması'na atıfta bulunarak, antlaşmanın halk oylamasına sunulması gerektiğini belirtti. Akif, "Buna halkın karar vermesi lazım. Eğer güç bende olsaydı bu antlaşmayı referanduma sunardım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Mısır, 1979 yılında Camp David Barış Antlaşması'nı imzaladığı İsrail ile diplomatik ilişki kuran ilk Arap ülkesi olmuştu. Bu antlaşmaya karşı olan gruplar, 1981 yılında Devlet Başkanı Enver Sedat'ı suikastla öldürmüştü. O tarihten bu yana İsrail ile ilişkilerin normalleşmesine karşı ülkede güçlü bir muhalefet devam ediyor.
Müslüman Kardeşler, seçimlerde meclisteki sandalyelerin yüzde 20'sini kazanmış ve en geniş muhalefet grubu haline gelmişti.