"İsrail'e uluslarası destek tam"

Washington (AA) - Beyaz Saray, Lübnan'ı bombalayan İsrail'e uluslararası desteğin tam olduğunu açıkladı.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Dana Perino, İsrail'in, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a yönelik saldırılarının 2. haftasına girdiği dönemde gazetecilere yaptığı açıklamada, uluslararası toplumun İsrail'in askeri operasyonlarını desteklediğini söyledi.

Perino, "Uluslararası toplum, İran, Suriye ve Hizbullah dışında tek sesten konuşuyor. Bu krizi Hizbullah yarattı. ABD'nin amacı, bölgedeki birçok devletinkiyle aynıdır, bu amaç kalıcı bir biçimde şiddetin son bulmasıdır" dedi.

Reklam
Reklam

ABD Başkanı George W. Bush'un Lübnan'daki ABD vatandaşlarını ve ülke çıkarlarını korumak amacıyla bu ülkeye asker göndermek istediği bildirildi.

George W. Bush, ABD Kongresi'ne gönderdiği mektupta, parlamenterlere hitaben, "şu anda bölgede bulunan küçük bir ABD birliğinin ilk tahliyelere yardım ettiğini, takviye birliklerin gönderilmesinin planlandığını" söyledi.

Bush mektubunda, "Ek muharip birliklerin, Lübnan'dan ayrılmak isteyenlere yönelik yardım çabalarına ve bu kişilerin güvenliklerinin sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla Lübnan'a, Kıbrıs Rum kesimine ve başka yerlere gönderilmesi çok muhtemeldir" dedi.