"İsrail'i asla tanımayacağız"

GAZZE (İHA) - Filistin Dışişleri Bakanı Mahmud El Zahar, Malezya, Endonezya, Brunei, İran, Suriye, Pakistan ve Çin'i kapsayan 22 günlük temaslarını tamamlayarak Gazze'ye döndü.

22 gün süren dış gezisini tamamlayarak Gazze'ye dönen Filistin Dışişleri Bakanı Zahar, açıklamalarda bulundu. Batılı ülkelerin, Filistin'in İsrail'i tanıması, silah bırakılması ve İsrail ile geçmişte yapılan anlaşmaları tanıması yönündeki taleplerine boyun eğmeyeceklerini belirten Zahar, "Bu talepler, İsrail'in tanınmasını öngörüyor.

Reklam
Reklam

Kutsal yerlerimizden, topraklarımızdan vazgeçmemiz halinde yiyecek vadediliyor. Biz, böyle bir şeyin ihtiyacı içerisinde değiliz. Avrupa'nın istediği gibi, İsrail'in saldırıları karşısında halkımızı korumaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi. Avrupa Birliği (AB) ve ABD'nin, Filistin'e yardımların sürmesi için İsrail'in tanınmasını şart koşmasının uluslararası platformda geniş yankı bulduğunu ve Hamas hükümeti üzerinde baskı oluşturulduğunu kaydeden Zahar, "Bizim stratejimiz, bizden önceki hükümetin yaptığı gibi Batılı ülkelerle işbirliği yapmak değil, Arap ülkelerine ve diğer Müslüman devletlere güvenmektir" ifadelerini kullandı. Zahar, Malezya, Endonezya, Brunei, İran, Suriye, Pakistan ve Çin'i kapsayan gezisi boyunca gittiği her yerde sıcak bir şekilde karşılandığını da sözlerine ekledi. El Fetih hareketinin tutumunu da eleştiren Zahar, "El Fetih, bize neden İsrail'i tanımadığımızı ve kendimizi savunma hakkımızdan neden vazgeçmediğimizi soruyor. El Fetih, tüm Filistinliler'in köşeye sıkışmasını istiyor" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Filistinli grupların birkaç gün içerisinde anlaşmaya varabileceğini öne süren Zahar, fakat bu durumun Hamas'ın görüşlerini değiştiremeyeceğini dile getirdi.