“İsrail’i zayıflatınız”

Ana muhalefet partisi Kadima lideri Livni, Türk Büyükelçisine yapılan muamele konusunda sesizliğini bozarak, hükümeti, “stratejik hatalar” yaparak ülkenin stratejik konumunu zayıflatmakla suçladı.

İsrail’de Büyükelçi Oğuz Çelikkol’un küçük düşürülmesi üzerine Türkiye’den özür dilenmek zorunda kalınmasına ilişkin yoğun tartışmalar sürüyor. Ana muhalefet partisi Kadima lideri, eski Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, sesizliğini bozarak, “Türkiye fiyaskosu” nedeniyle hükümete eleştirdi. İsrail’i zayıflatan “stratejik hatalar” yapıldığını söyleyen Livni, “Radikal bölgesel unsurlar arasındaki yorum, İsrail’in sadece tehditlerden anladığı olacak” dedi.

Ben Gurion Üniversitesi’nde konuşmasında Tzipi Livni, Türk Büyükelçisi’ne yapılan muamele konusunda Başbakan Binyamin Netanyahu, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ve Bakan Yardımcısı Daniel Ayalon’u İsrail’i uluslararası alanda zayıflatan “stratejik hatalar” nedeniyle eleştirdi.

Reklam
Reklam

Yedioth Ahronot’a göre, hükümetin İsrail’in stratejik konumunu zayıflatarak düşmanlarının İsrail’in sadece “tehditlerden” anladığı gibi bir durumu yarattığını söyle yen Livni, Netanyahu’ya yönelik olarak şunları söyledi:

“Burada söz konusu olan, sadece Bakan Yardımcısının davranışları değil . Bütün bu zamanda Başbakan nerede idi? Son üç gün kimin daha uzun, kimin daha kısa olduğunu konuştuk, halbuki gerçek zarar, İsrail’in çıkarlarına verildi.”

Livni, “Eğer, son birkaç günün özetini çıkartırsak söyleyebileceğimiz bu: İsrail’in liderliği ülke içinde güçlü bir ton benimsendi ancak İsrail’i uluslararası alanda zayıflattı. Radikal bölgesel unsurlar arasında yapılacak yorum ise, İsrail’in sadece tehditlerden anladığı olacak” şeklinde konuştu. (ANKA)