İsrail'in 65. Bağımsızlık Günü

ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ve Papa Franciscus, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e "65. Bağımsızlık Günü" dolayısıyla ayrı ayrı kutlama mesajları gönderdi.

KUDÜS (A.A)ABD Başkanı Obama, mesajında, tüm Amerika halkı adına İsrail'in 65. Bağımsızlık Günü'nü kutladığını belirterek, ABD'nin, 65 yıl önce bağımsızlığını ilan etmesinin hemen ardından, sadece 11 dakika sonra İsrail'i ilk tanıyan ülke olduğunu hatırlattı.

Obama, "O günden beri, siyasi, ekonomik, güvenlik ve kültürel alanlarda ilişkilerimiz büyüdü. Amerika İsrail kurulduğundan beri yanındadır ve hep öyle kalacaktır" ifadesini kullandı.

-Putin-

Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin, kutlama mesajında, Rusya ile İsrail arasındaki ilişkilerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Siyasi, ekonomik, bilimsel ve insani alanlarda karşılıklı olarak etkin ve verimli bir şekilde çabalarımızla Ortadoğu'da barış, istikrar ve güvenliği getirebileceğimize ikna oldum" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Putin, ayrıca Peres'in şahsında İsrail halkına sağlık, başarı, barış ve aydınlık temennisinde bulundu.

-Papa Franciscus-

Papa Franciscus de Peres'e gönderdiği kutlama mesajında, şunları belirtti:

"İsrail'in kuruluş gününde size ve halkınıza en yürekten selamlarımı gönderiyorum. Papalığımın başından beri sizi ve İsrail halkını koruması için Tanrı'ya dua ediyorum. Dualarım şahsınızın ülkenize hizmete devam edebilmesi içindir."

İsrail Cumhurbaşkanı Peres, bağımsızlık günü dolayısıyla ülkede bulunan üst düzey yabancı diplomatlara resepsiyon verdi.

Muhabir: Taner Aydın / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Tarkan Demir

Anahtar Kelimeler: