İsrail'in Filistin Topraklarında Yeni Konut İnşa Edilmesine Onay Vermesi

Dışişleri Bakanlığı, "İsrail'i, Orta Doğu'da kalıcı barış için uluslararası hukuk doğrultusunda sorumluluklarını yerine getirmeye ve...

Dışişleri Bakanlığı, "İsrail'i, Orta Doğu'da kalıcı barış için uluslararası hukuk doğrultusunda sorumluluklarını yerine getirmeye ve barış zeminini tahrip eden tüm faaliyetlerine bir an evvel son vermeye çağırıyoruz" açıklaması yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Ramat Shloma yerleşiminde bin 500 yeni konut inşa edilmesine onay vermesi ve ayrıca Givat Hamatos ve Gilo yerleşimlerinde toplam 5 bin civarında yeni konut yapılmasına ilişkin planlama sürecini başlatmasının, uluslararası toplumun çağrı ve uyarılarına karşı bu ülkenin tahrik edici adımlarının son örneğini teşkil ettiği bildirildi. Uluslararası hukuku ayaklar altına alan yasa dışı yerleşim faaliyetleriyle bölgede kalıcı ve adil bir barış zeminini bilinçli bir şekilde tahrip eden İsrail'in bu tutumunun şiddetle kınandığı bildirilen açıklamada, "İşgal altındaki Filistin topraklarında aralıksız şekilde sürdürdüğü yerleşim faaliyetleri ve uluslararası hukuka aykırı diğer uygulamalarla başta Doğu Kudüs olmak üzere Filistin topraklarının tarihi, beşeri, kültürel ve dini dokusunu değiştirmeyi amaçlayan İsrail, izlediği tek taraflı politikalarla amaçladığı hedefe asla ulaşamayacağını anlamalıdır" denildi.

Reklam
Reklam

İsrail'e, Orta Doğu'da kalıcı barış için uluslararası hukuk doğrultusunda sorumluluklarını yerine getirme ve barış zeminini tahrip eden tüm faaliyetlerine bir an evvel son verilmesi çağrısında bulunulan açıklamada, uluslararası toplum bir kez daha, İsrail'in, iki devletli çözüm perspektifini tahrip eden tek taraflı yasa dışı eylemlerine karşı gereken önlemleri almaya davet edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: