İsrail'in Gazze Saldırısı

Adana'da cuma namazı sonrası toplanan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Adana'da cuma namazı sonrası toplanan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Adana Sivil Platformu üyesi bir grup, cuma namazı sonrası 5 Ocak Meydanı'nda toplanarak İsrail aleyhine slogan atıp İnönü Parkı'na yürüdü.

Ellerinde bayraklar ve pankartlarla yürüyüş yapan gruba çevredeki esnaf alkışlayarak, sürücüler de korna çalarak destek verdi.

Platform adına konuşan Mahmut Eraslan, İsrail'in her türlü insani ve ahlaki değerleri ayaklar altına alarak Gazze'ye ve tüm insanlığa karşı yaptığı bu saldırıların ilk olmadığını ama son olmak zorunda olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

İsrail'in tarihinde kan, katliam, işgal ve zulümden başka bir şey bulunmadığını, başta Müslümanlar olmak üzere tüm dünyanın İsrail'e "dur" demek zorunda olduğunu ifade eden Eraslan, "Platform olarak zulüm zincirinin son halkası olan bu saldırıyı kınıyoruz. İsrail bir hafta içinde Sudan'a, Suriye'ye ve Gazze'ye saldırdı. İsrail'in saldırıları karşısında ABD, Kanada ve diğer devletler, konuyu İsrail'in kendini savunması olarak değerlendiriyorlar" dedi.

BM, NATO ve diğer paktların sadece zalimleri koruduğunu kaydeden Eraslan, "İsrail'in en büyük cesaret kaynağı, yaşananlar karşısında dünya kamuoyunun korkunç sessizliğidir. Ağızlarını her açtıklarında barıştan ve insan haklarından bahseden gelişmiş ülkeler nerededir- Nerede Müslüman ülkelerin liderleri- Burada İslam ülkelerinin yöneticilerine sesleniyoruz, bu zulümlere ve işgallere 'dur' demeliyiz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından İsrail Bayrağı'nı yakan grup, olaysız şekilde dağıldı.

Muhabir: Emrah Yorulmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: