İsrail'in Gazze Saldırısı

Diyarbakır'da cuma namazından sonra düzenlenen etkinlikte, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve yaşanan sivil kayıplar kınandı.

Diyarbakır'da cuma namazından sonra düzenlenen etkinlikte, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve yaşanan sivil kayıplar kınandı.

Aralarında Memur-Sen, Mustazaflar Cemiyeti, Şefkat Der, Diyanet Sen gibi sivil toplum örgütlerinin bulunduğu 47 sivil toplum kuruluşu tarafından Diyarbakır Ulucami önünde cuma namazı sonrası gösteri düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan gösteride pankartlar ve Filistin bayrakları taşıyan vatandaşlar, tekbir getirerek İsrail aleyhine sloganlar attı.

Sivil toplum kuruluşları adına hazırlanan metni okuyan Hamit Yaz, Gazze'de yaptığı katliamlarla İsrail'i ve kendi halkına zulümde sınır tanımayan zalim Esed'i telin etmek ve onları Allah'a şikayet etmek için toplandıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Filistinli Müslüman halkın seçilmiş temsilcisi olan Hamas'a bağlı İzzettin Kassam Tugayları Komutanı Ahmet Cebari ve birçok sivilin "insafsız" hava araçları ile Gazze'de kalleşçe şehit edildiğini ifade eden Yaz, şöyle dedi:

"Biliyoruz ki, siyonist İsrail bütün İslam ülkelerini ve bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar sapkın bir inanca sahiptir. İsrail'in korkusu, yok olma korkusudur ve zalimlerin korktukları bir gün elbet başlarına gelecektir. Terörist İsrail'in Kurban Bayramı öncesi Sudan'a yaptığı saldırının İslam ülkeleri tarafından görmezden gelinmesi bu saldırılar için cesaret bulmasına neden olmuştur. Bu saldırılarla ilgili BM'yi göreve çağırmak acizliktir. BM'nin İsrail'e bu zamana kadar en ufak bir yaptırımı olmamıştır. Bundan sonra da herhangi bir yaptırım beklemek hayalci bir tutum olacaktır. Kim ne derse desin ABD, İsrail'in bu davranışını görmezden gelecektir. Dünyanın neresinde olursa olsun, kim olursa olsun zulme destek veren zalimdir ve katildir."

Dünya barışı ve huzuru için tek yolun İslam ülkelerinin adalet ve birlik ekseninde biraraya gelmesi olduğunu dile getiren Hamit Yaz, "Ayrıca Müslümanlara yapılan başı ve sonu belli olmayan bu saldırılara karşı da İslam ülkelerinin sadece kınama gibi bir acziyet düzeyinde kalmamasını istiyoruz. Terörist İsrail'in yaptığı bu son saldırıyı kadim kent Diyarbakır'daki Müslümanlar olarak şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Gösteri dua okunmasıyla sona erdi.

Muhabir: Nail Kadırhan - Aziz Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: