İsrail'in Gazze Saldırısı

Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şube Müdürü Mustafa Çobanoğlu, Kimse Yok Mu Derneği'nin bombardıman altındaki Gazze'ye yardım götürmeye hazırlandığını bildirdi.

Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şube Müdürü Mustafa Çobanoğlu, Kimse Yok Mu Derneği'nin bombardıman altındaki Gazze'ye yardım götürmeye hazırlandığını bildirdi.

Çobanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, hava saldırıları yüzünden onlarca sivilin hayatını kaybettiği ve çok sayıda binanın yıkıldığı Gazze'ye Kimse Yok Mu yardım götürmek için çalışmalarını hızlandırdığını ifade etti.

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Türk Büyükelçiliği ile Gazze'de daha önce ortak yardım faaliyetleri gerçekleştirdiği yardım kuruluşlarıyla sürekli irtibat içinde olan Kimse Yok Mu Derneği'nin, bölgeden gelen yardım talepleri doğrultusunda Gazze'ye yardım götürmeye hazırlandığını belirten Çobanoğlu, bombardıman altındaki Gazze'de hava saldırılarının hedefini daha çok kamu binalarının oluşturduğunu ancak patlamalarda binlerce evinde hasar gördüğünü bildirdi.

Reklam
Reklam

Şehirde neredeyse bütün evlerin camları şiddetli patlamalar yüzünden kırıldığını ifade eden Çobanoğlu, şunları kaydetti:

"Yaklaşan kış ve soğuk havayı göz önünde bulunduran Kimse Yok Mu, kırılan camların yenilenmesiyle birlikte ihtiyaç sahiplerine battaniye dağıtılması için çalışmalar başlattı. Kimse Yok Mu ayrıca muhtemel bir gıda sıkıntısına karşı Gazze halkına gıda yardımlarında da bulunmaya hazırlanıyor. Kimse Yok Mu yardımların bir an önce ulaştırılması için gıda ve battaniye gibi yardım malzemelerini yerinde tedarik edecek ve daha önce de birlikte çalıştığı yerel yardım kuruluşları ile birlikte Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak."

Kimse Yok Mu Derneği'nin daha önce de Gazze'ye abluka döneminde de Mısır üzerinden yardım ulaştırdığını hatırlatan Çobanoğlu, o dönemde Türkiye'den TIR konvoylarıyla yardım gönderildiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"2009 yılında 200 ton gıda malzemesi 11 Tır ile Türkiye'den Gazze'ye ulaştırıldı. Aynı yıl Gazze Belediyesi'nin talebi doğrultusunda Gazze'nin içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere 4 su kuyusu açıldığı ve şehir şebekesine bağlandı. Dernek her yıl devam eden yardımların yanı sıra Filistinli yetim çocuklar için düzenlediği kampanyalarla bu ülkede binlerce yetim çocuğun masraflarını da karşılıyor. Ramazan ve Kurban dönemlerinde Gazze halkına yardım götürmeye devam etmektedir. Gazze İhtiyaçları genel merkezimizce tespit edildi. Bu ihtiyaçların bir kısmının alınabilmesi için nakit yardım 16 Kasım Cuma günü gönderildi. Ancak ihtiyaçları çok fazla. İlimizde de hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını Gazze deki Müslüman kardeşlerimize ulaştırmak üzere talep ediyoruz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Mustafa Güngör

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: