İsrail'in Gazze Saldırısı

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, İsrail'in Gazze'deki basın büroları ve sivil halkı yönelik saldırısını şiddet ve lanetle

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, İsrail'in Gazze'deki basın büroları ve sivil halkı yönelik saldırısını şiddet ve lanetle kınadıklarını bildirdi.

Kıymaz, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'yi havadan ve denizden vurmaya devam eden, karadan da her an müdahale edecekmiş gibi hazırlıklarını sürdüren İsrail'e dünya kamuoyundan ciddi anlamda bir uyarı gelmediğini belirtti.

İsrail savaş uçaklarının, Gazze'deki basın ofislerini de bombaladığını anımsatan Kıymaz, şunları kaydetti:

"İsrail'in Gazze'deki basın ofislerinin bulunduğu binayı bombaladığını esefle izledik. Hatta saldırı sonrası binayı görüntüleyen Türk ekibinin saldırıda binadan kopan molozlar nedeniyle ölümden döndü. Meslektaşlarımıza yönelik bu saldırıyı şiddet ve lanetle kınıyoruz. Masum halkın üzerine bomba yağdıran İsrail ordusunun durdurulması için uluslar arası kuruluşların bir an önce devreye girmesini bekliyoruz. Yoksa telafisi mümkün olmayan sonuçlar meydana gelecektir."

Reklam
Reklam

İsrail'in basın bürolarını bombalaması karşısında basın kuruluşların yılmaması gerektiğine işaret eden Kıymaz, gerekirse yeni ve takviye ekiplerin bölgeye gönderilmesini, yapılan zulümlerin tüm dünya kamuoyuna duyurulmasını beklediklerini ifade etti.

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: