İsrail'in Gazze Saldırısı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Asaf Mehmetbeyoğlu, "Filistinli kardeşlerimizin yanında olmak ve onları desteklemek ise bizim tarihi sorumluluğumuzdur"

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Asaf Mehmetbeyoğlu, "Filistinli kardeşlerimizin yanında olmak ve onları desteklemek ise bizim tarihi sorumluluğumuzdur" dedi.

Mehmetbeyoğlu, yaptığı açıklamada, İsrail-in bölgedeki insanlık dışı ve saldırgan tavrının, geçen onlarca yıla rağmen azalmadığını kaydetti.

İsrail-in Gazze-ye karşı yeniden başlattığı vahşi, orantısız ve ahlaksız saldırıda öldürülen Filistinliler-in sayısının 100-ü aştığını ifade eden Mehmetbeyoğlu, şunları kaydetti:

"İsrail ve yandaşlarının bölgede uygulamadığı zulüm, yapmadığı baskı, kullanmadığı silah kalmamıştır. Buna rağmen, Filistin halkının direnişi engellenememektedir. Gazze'de işlenen zulmün karşısındayız. İsrail Gazze'ye yönelik saldırılarını derhal kesmeli ve bölgede uyguladığı ambargoya son vermelidir. İsrail'in Gazze'yi açık hava hapishanesine çevirmesine izin verilmemelidir. Kendini savunma hakkından bahsederek İsrail-e hayasızca her zaman arka çıkanlar, Filistinliler-in savunma hakkını dile getirmemektedirler.

Reklam
Reklam

Birleşmiş Milletler, en kısa zamanda İsrail saldırganlığını, işgalini ve zıvanadan çıkan, gözlerini kan bürümüş Netenyahu hükümetini durdurmalı, Filistin'i eşit haklara sahip özgür bir devlet olarak tanımalıdır. Filistinli kardeşlerimizin yanında olmak ve onları desteklemek ise bizim tarihi sorumluluğumuzdur."

Muhabir: Orhan Canbulatel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz