İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

 Çorum'da Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını ve sivillere yönelik katliamlarını protesto etti.

Çorum'da Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını ve sivillere yönelik katliamlarını protesto etti. Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu Çorum Şube Başkanı Merter Kocatüfek, İsrail'in saldırılarını kınadıklarını belirtti. Ortadoğu'nun bir kez daha kan gölüne çevrildiğini ifade eden Kocatüfek, şunları kaydetti: "Yarım yüz yılı aşkın süredir Filistin halkının topraklarını işgal eden İsrail'in koruyucu hat oluşturmak adı altında üç haftadır devam eden saldırılarında çoğu çocuk ve kadın olmak üzere çok sayıda Filistinli yaşamını yitirmiştir. Binden çok insan da yaralanmış, yüzlercesi tutuklanmış, Gazze harabeye ve günlük yaşam cehenneme çevrilmiştir. Bu insanlık trajedisi karşısında İsrail'e destek veren uluslararası güçlerin hala seyirci kalması, kara harekatı istemiyoruz diyerek adeta hava harekatının devamını onaylamaları, katliamın suç ortakları olduklarını göstermektedir. Birleşmiş Milletler katliamlar karşısında suskun kalmakta, katliamcılara karşı herhangi bir yaptırım uygulama cesareti bile göstermemektedir." Saldırıların püskürtülmesi ve barış ortamının sağlanmasında bölgenin demokrasi ve emek güçlerinin birlikte mücadelesine her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kocatüfek, yaşanan katliamların sona erdirilmesini ve bölgede barışın hakim olmasını istediklerini dile getirdi. Açıklamanın ardından, İsrail aleyhine çeşitli sloganlar atan grup, olaysız dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: