İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri üyesi grup, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto etti.

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri üyesi grup, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto etti. İsrail karşıtı dövizler atan grup, Merkez Bankası önünde toplandı. "Katil İsrail hesap verecek" pankartı açan grup, "kahrolsun İsrail", "yaşasın küresel intifada" ve "alçak İsrail, hep alçak kalacak" sloganı atarak Sabri Yalım Parkı'na yürüdü. Burada grup adına konuşan Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başkanı Halil İbrahim Keleşoğlu, İsrail'e 620 milyar dolar veren ABD'nin gerçek yüzünü göstermesi için bu kadarını yapmasına gerek duyulmadığnı belirterek, zaten "katil" olduğunu bildiklerini söyledi. Türk halkına, iktidara ve siyasi partilere seslenen Keleşoğlu, "İsrail ile tüm ilişkilerinizi kesin. Bunlar normalleşme değil, bunlara selam bile verilmez" dedi. "Karanlığın en zifiri olduğu an, aydınlığını en yakın olduğu andır" ifadesini kullanan Keleşoğlu, "En basit Müslüman'ın bile yapabileceği, bu alanları doldurarak Filistinli şehit adayı kardeşlerimize destek olmaya devam edersek, dünyanın neresinde olursa olsun, İsrail mallarını almazsak, işte bilin ki İsrail'e atabileceğimiz her türlü kurşunlarımızı, bombalarımızı, hatta füzelerimizi atmış oluruz. İsrail'i dize getirmenin en önemli ve basit yolu, onların mallarını almamaktır" diye konuştu. "Ümmetin onurlu çocukları, Mescid-i Aksa'nın yılmaz bekçileri yüreğimiz sizinle" diyen Keleşoğlu, şunları kaydetti: "Biliyoruz ki siz direndikçe siyonist İsrail, ırkçı ve emperyalist hedeflerine ulaşamayacak. Müslümanlar, topyekun ayağa kalktığında sömürü sistemi son bulacak, Filistin özgür kalacak. Filistin özgür olmadıkça ümmet özgür olmayacak. Vakit Mescid-i Aksa ve Kudüs için ayağa kalkma, kardeşlerimize sahip çıkma vaktidir. Hepimizin onurunu korumak için şehit düşen kardeşlerimizin yanında olma vaktidir. Karada, denizde, intifada, her yerde." Grup, açıklamanın ardından saldırılarda hayatını kaybedenler için dua etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: