İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları

RİZE (AA) - Gül Yetiştiren İnsanlar Derneği Rize Şube Başkanı Taner Erol, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı.

Gül Yetiştiren İnsanlar Derneği Rize Şube Başkanı Taner Erol, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı. Erol, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Filistin'i ağır bir bombardıman altına alarak işgal etttiğini, uluslararası hukuka aykırı davrandığını ve sivilleri katlettiğini belirtti. İsrail'in Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırılarının sonucu özellikle hayatını kaybedenlerin yarısının bebek, çocuk ve kadınlar olduğunu kaydeden Erol, şöyle devam etti: "İnsanlıktan nasibini almayan İsrailli yöneticiler ve sözde din adamları, yaptıkları katliamlar sonucunda kan dondurucu ve küstahça açıklamalar yapıyor ve bunu kendilerine vaad edilen topraklar ve inançlarının bir gereği olarak görüyorlar. Utanmadan, sıkılmadan, yaptıklarının haklı olduğunu deklere etmekten de geri duymuyorlar. Bütün dünyanın sustuğu, gözlerini kapattığı hatta buna savunma dediği bu zulüm karşısında Filistinli çocukların ve kadınlar başta olmak üzere birçok kişinin ölmesini isteyen bu gözü dönmüş zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Filistin'de yapılan bu soykırıma sessiz kalan, adeta kör olan başta batılı devletler olmak üzere tüm dünyaya, sesleniyoruz; Filistin'de sadece Filistinli masum çocuklar, kadınlar ölmüyor. Filistin'de küresel adalet, küresel vicdan ölüyor. Filistin'de insanlık ölüyor. Bu katliama susan, bu zulmün ortağıdır." Gazze'yi hedef alan saldırılar karşısında bütün Müslüman ülkelerini sorumlu olmaya davet eden Erol, şunları kaydetti: "İsrail'e karşı hem ekonomik hem siyasi baskı yapmaya başlayın. Zulüm yapan vatansız bu katil milletin herhangi bir ferdini ülkenize sokmayın, onlara hak ettiği yüz çevirmeyi yapın. Allah'ın ebabilleri bitmez, inşallah en kısa zamanda bu ebabiller bütün zulüm yapan zalimleri gazaba uğratır. Allah tüm savaşların galibidir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: