İsrail'in hedefi Şeyh Yasin

KUDÜS (İHA) - İsrail Genelkurmay Başkanı Moşe Yaalon, radikal Filistinli gruplardan Hamas'ın kurucusu ve manevi lideri Şeyh Ahmed Yasin'in, suikast saldırısı için hedef olduğunu açıkladı.

İsrail'in Kanal 2 Televizyonu'na konuşan Yaalon, "Şeyh Yasin bizim için bir hedeftir. Zira Hamas'ın siyasi ve askeri liderleri arasında bir fark yoktur" dedi. Yasin'e yönelik saldırının meşruiyeti konusunun geride kalan bir tartışma olduğunu vurgulayan Yaalon, operasyon için fırsat ve menfaatin önem taşıdığını kaydetti. Yaalon, Hamas mensubu bir militanın geçen hafta Erez geçiş noktasında düzenlediği ve 3'ü asker 4 İsraillinin ölümüyle sonuçlanan intihar saldırısı talimatının da bizzat Yasin tarafından verildiğini öne sürdü.

Reklam
Reklam

Bazı İsrailli hükümet yetkilileri daha önce Yasin'in hedef alınacağı açıklamasında bulunmuştu. Hamas ise, İsrail'in Yasin'i öldürmeye çalışması halinde "bir kan denizinde boğulacağı" tehdidinde bulunmuştu. Yasin'e yönelik bir suikast saldırısının bölgedeki çatışmaların daha da şiddetlenmesine yol açabileceği belirtiliyor.