İsrail’in ‘mavi Marmara’ Özrü

İsrail’in Mavi Marmara Gemisi'ne yaptığı saldırıda yaralananlar ve hayatını kaybedenlerin yakınları özrü önemli bir gelişme...

İsrail’in Mavi Marmara Gemisi'ne yaptığı saldırıda yaralananlar ve hayatını kaybedenlerin yakınları özrü önemli bir gelişme olarak yorumladı.

Mavi Marmara’da hayatını kaybedenlerin avukatlarından Av. Nesip Yıldırım, müvekkillerinin amacının tazminat olmadığına vurgu yaparak, İsrail’in özür dilemesini pozitif karışladıklarını söyledi. Yıldırım, “Mavi Marmara mağdurlarının avukatları olarak İsrail hakkında hukuki bir süreç başlatmıştık. İsrail’in bugün özür dilemesini pozitif bir şekilde değerlendiriyoruz. Tabii ki sonucunu görmek gerekiyor. Mehmet Ali Zeybek adlı müvekkilimi aradığımda, kendisi 9 kurşunla yaralanmıştı. Onun bana söylediği ilk husus, Gazze’deki ablukanın ne olacağıydı. Biz özrün anlamı olmasıyla beraber, bu zulmü yapanların cezalandırılması gerektiğini söylüyoruz. İnsanların adaletsiz ve hukuksuz bir şekilde öldürüldüğü zaman, özür bunun tam bir karışıklığı değildir. Bu özür, hatanın yapıldığını kabul etmek anlamındadır. Geçmişte hiç özür dilemeyen İsrail devleti geri adım atmış olması pozitif bir adım olarak değerlendirilebilinir ama bundan sonrasını görmemiz gerekiyor. Fakat gecikmiş de olsa özrün dilenmesi ve Türkiye’nin 3 talebinin karşılanıyor olması müvekkillerimiz önemli olduğunu görüyorlar. Gazze’deki abluka kaldırılsın ve haksızlığı yapanların yanına kar kalmamasını hedefliyorlar. Tazminat almak için bu dava açılmadı” dedi.

Reklam
Reklam

Mavi Marmara saldırısında eşini kaybeden Saniye Bengin, “Özür bizim için her şeyi ifade ediyor. Başbakan Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz. Allah ondan razı olsun diyoruz. Biz, Başbakan’a güveniyorduk. Başbakan’ın arkasındayız her zaman. Özrün olacağını zor görüyorduk ama oldu. Bunun gururunu hissediyorum. İsrail’in bizden özür dilediğini duyunca çok duygulandım. İsrail’den alacağımız tazminatı Gazze için de kullanacağız” dedi.

“TAZMİNAT, ÖZÜR ÖNEMLİ AMA GAZZE HEPSİNDEN DAHA ÖNEMLİ”

Ali Haydar Bengin’in kayınbiraderi Muhammed Ensari ise, tazminat ve özrün önemli olduğun fakat Gazze’nin hepsinden daha önemli olduğuna dikkat çekti. Ensari, “Türkiye’den dilenen özür bize göre, dünyadaki bütün mazlumlardan dilenen özürdür. Sayın Başbakanımızın o dirayetli duruşu, arkasında bulunan güç, büyük Türkiye hesabı İsrail’i dize getirdi. İsrail’in şunu bilmesi gerekiyor, biz İslam dünyası olarak, Gazze ile yanıp tutuşan insanlar olarak bizim para ve pulla pek işimiz olmaz. Bizim tazminat gibi bir derdimiz de yoktur. Ama İsrail’in canını yakmak iyidir. Kudüs, Gazze, Filistin ile biz kan bağı kurduk. Selahaddin-i Eyyübi’den 900 yıl sonra Türkiyeli Türkler ve Kürtler olarak biz bedel ödedik” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: