İsrail’in Mavi Marmara Özrü

Mavi Marmara olayında hayatını kaybeden Ali Haydar Bengi’nin ailesi, Gazze’deki ambargonun kalkmaması halinde İsrail’in ödeyeceği...

Mavi Marmara olayında hayatını kaybeden Ali Haydar Bengi’nin ailesi, Gazze’deki ambargonun kalkmaması halinde İsrail’in ödeyeceği tazminatı kabul etmeyeceklerini belirtti.

Aydınlık Yarınlar için Hak ve Özgürlükler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nde (AYDER) düzenlenen basın açıklamasını, Ali Haydar Bengi Derneği Yönetim Kurulu üyesi Barış Oktay okudu. Oktay, Mavi Marmara’nın yola çıkış gerekçelerini görmezden gelerek, özrün kabul edilmesinin bir şartı olan tazminat konusunun tartışılmaya başlanmasına ve kendileri adına rakamların ortaya atılıp hesaplar yapıldığına üzülerek şahit olduklarını söyledi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın kamuoyuna yansıyan demeçlerinden rahatsızlık duyduklarını ifade eden Oktay, “Sayın Arınç’ın, tazminat prosedürü tamamlandığında Mavi Marmara ile ilgili süren davaların geri çekilmesi gerektiğine ilişkin ifadelerini büyük bir yanlışlık olarak görüyor ve kesinlikle kabul etmiyoruz. Mavi Marmara’da şehit olan kardeşlerimizin aileleri tazminat değil adalet peşindedirler. Davalarını geri çekmelerini beklemek şehitlerimize hakarettir” dedi. Filistin topraklarının bir parçası olan Gazze’de ablukanın devam ettiğini aktaran Oktay, “Kara, deniz ve hava koridorları rahatlıkla giriş çıkışlara imkan tanımayan bir kuşatma ile kapalı tutulmaktadır. Gazze’ye abluka tamamen kalkmadan bizler tazminat konusunun masaya yatırılmasına taraftar olmadığımızı belirtmek istiyoruz. İsrail çok açıkça olmasa da özür ifadeleri kullanmış böylece suçlu olduğunu suç işlediğini ikrar etmiştir. İsrail’in özrünün suçu işleyen askerlerini yargılayıp cezalandırması ile inandırıcı olabileceği de açıktır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ali Haydar Bengi’nin babası Mustafa Bengi ise Türk evlatlarının ve Türk şehitlerinin kanının parayla karşılanamayacağını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: