İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı 300'e yaklaştı

Londra (AA) - İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 300'e yaklaştı.

Filistin hastane kaynaklarına göre ölü sayısı 289'a çıktı. Saldırılarda, 600'den fazla kişinin de yaralandığı bildiriliyor.Bu arada İsrail'in saldırıları, Avrupa'nın birçok kentinde protesto edildi.

Londra'daki İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan göstericiler, saldırıları protesto ettiler. Göstericilerden 6'sı, "toplumun huzurunu bozdukları" gerekçesiyle gözaltına alındı. Polise göre göstericilerin sayısı 700, gösterileri düzenleyenlerden birine göreyse 3 bin kişi kadardı. Göstericiler, Filistin bayrakları ve üzerinde "Gazze'de soykırım", "Barış yok, adalet yok" yazılı pankartlar taşıdı.

Reklam
Reklam

Paris'te, Cezayir, Fas ve Tunus kökenlilerin yoğun olarak bulunduğu Barbes mahallesinde yaklaşık 1300 kişi gösteri düzenledi. Göstericiler, "Masum katliamına son" yazılı pankartlar astılar. Polise göre 150, gösteriyi düzenleyenlere göre 300 kişi ise Etoile Alanı'nda toplanarak "İsrail terörist, Avrupa suç ortağı" ve "Gazze'de soykırım" sloganları attılar.

Madrid'de 500 ila 1000 kişi, İsrail Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi. Göstericiler, "Filistin'e soykırıma hayır" pankartları taşıdılar.Danimarka'da polise göre 700, gösteriyi düzenleyenlere göre 2 bin kişi, İsrail Büyükelçiliği önünde saldırıları protesto etti. Ülkenin ikinci büyük kenti Aarhus'da ise yaklaşık 300 kişi toplandı.

Roma'da yaklaşık 200 kişi Navone Alanı'nda, hükümetin İsrail ile tüm ekonomik ve askeri anlaşmaları dondurması için oturma eylemi düzenledi. Göstericiler, "İsrail'in terörünü ve yaptığı etnik temizliği" kınadılar.