İsrail'in Türkiye'den Özür Dilemesi

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'nde İsrail askerlerinin saldırısında yara almadan kurtulan İHH Tokat Temsilcisi Doğan Özlük, İsrail'in Türkiye'den

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'nde İsrail askerlerinin saldırısında yara almadan kurtulan İHH Tokat Temsilcisi Doğan Özlük, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine ilişkin, "İsrail işgal devletidir, Filistin'i terk etmediği sürece bizim başka hiçbir şeyi kabul etmemiz mümkün olamaz" dedi.

Özlük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Hükümeti'nin İsrail'e daha önce beş şartı olduğunu, ancak bu şartı üçe indirdiğini öne sürdü.

"İsrail'in bu şartlardan ikisini 'özür ve tazminat' şartlarını kabul ettiğini, Gazze'den ambargonun kaldırılmasına ilişkin bir görüşmenin olmadığını" iddia eden Özlük, "Başbakan'ın da bu özürü kabul ettiği ifade ediliyor. Ben hükümetin öne sürdüğü bu üç şartı da kabul etmiyorum kendi adıma. Ne özür yeterlidir ne tazminat yeterlidir ne de ablukanın kalkması yeterlidir. İsrail siyonist rejimin; İsrail'de ikamet eden Yahudiler değil ama İsrail siyonist rejimi Filistin'de işgalci bir güçtür. İsrail işgal devletidir, Filistin'i terk etmediği sürece bizim başka hiç bir şeyi kabul etmemiz mümkün olamaz" dedi.

Reklam
Reklam

Özlük, Mavi Marmara gemisinde yaralanmadığını, fakat yaralananlara yardım ettiğini kaydetti.

İsrail'in gemiye yaptıklarının "işgal" olduğunu belirten Özlük, Türk Devletinin İsrail ile olan ilişkilerinin 3-5 şart koşularak düzeltilmesini de asla olumlu bulmadığını bildirdi.

Muhabir: Zehra Aydın / Ömer Fansa

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: