İsrailli diplomatlardan 'sandaletli' maaş protestosu

Maaşları konusunda dışişleri bakanlığı ile anlaşmazlığa düşen İsrailli diplomatlar, işe sandalet ve kot pantalon giyerek protesto eylemi başlattı.

Maaşları konusunda dışişleriyle anlaşmazlığa düşen İsrailli diplomatlar, işe sandalet ve kot pantalon giyerek protesto eylemi başlattı.

Dışişleri elemanları, İsrail'in savunma ve istihbarat bakanlıklarında çalışanlarla eşit maaş talep ediyor.

Muhabirler, diplomat protestosunun Başbakan Benyamin Netanyahu'nun planlanan ABD ziyaretini etkileyebileceğini söylüyor.

Diplomatların maaşlarına zam talep eden komite, İsrail'in Washington büyükelçiliğindeki görevlilere Temmuz ayında planlanan ziyaretin hazırlıklarını askıya almaları çağrısında bulundu.

Reklam
Reklam

Komite, İsrail'in yurtdışında görevli savunma ve istihbarat memurlarının aynı iş yüküne sahip olmalarına karşın diplomatlardan iki kat yüksek maaş aldığını söylüyor.

Maaş tartışması İsrail dışişlerini son altı aydır meşgul eden bir konu.

BBC'ye isminin gizli kalması koşuluyla konuşan İsrailli bir yetkili, dışişlerindeki bazı görevlilerin son olarak ceket-kravat giymeyi reddederek sandalet ve kot pantalonla çıkageldiğini anlattı.

Protesto eylemi, yabancı lider ve heyetlerin karşılanmasında İsrailli yetkilileri zorluyor.

Fransız haber ajansının aktardığına göre İsrailli Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon pazartesi günü Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u resmi tören olmadan karşılamak mecburiyetinde kaldı.

Ajans, dışişleri çalışanlarının karşılama töreni hazırlamadığını bildiriyor.

İki günlük bir ziyaret için bölgeyi ziyaret eden Sergey Lavrov Kudüs'te üst düzey İsrailli yöneticilerle bir araya geldikten sonra Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'la görüşmek üzere Ramallah'a hareket edecek.

Reklam
Reklam