İsrailliler KKTC sularına girerse ne olacak?

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İsrail gemilerinin Kıbrıs'a gitme kararını "Hiçbir şekilde İsraillilere silahlı müdahale yapılmayacaktır" diye değerlendirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İsrailli bir grubun yatlarla Kıbrıs Rum yönetimine giderek, adadaki sözde Türk işgalini protesto etmek istediği şeklindeki haberleri değerlendirdi. Eroğlu, "Eğer bu kişiler kara sularımıza girerse, Türk misafirperverliğini görecektir. Hiçbir şekilde İsraillilere silahlı müdahale yapılmayacaktır" dedi.

Ekovitrin Dergisi'nin 2009 yılının yıldızlarını belirlediği Zeytinburnu'ndaki Novotel'de düzenlenen gecede KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "yılın devlet adamı" seçildi.

Reklam
Reklam

Programa katılmadan önce gündemle ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Eroğlu, "gemi baskınının ardından gerginleşen Türkiye-İsrail ilişkilerini daha da tırmandırmak için aralarında İsrailli vekillerin de bulunduğu 400 yattan oluşan grubun Güney Rum Kesimi'ne gidip 'sözde Türk işgali'ni protesto etme projesini" değerlendirdi. Bu konuyla ilgili hükümetle ve güvenlik güçleriyle defalarca toplantı yaptıklarını belirten Eroğlu, "Eğer bu kişiler kara sularımıza girerse, Magosa Limanımıza da gelsinler, Türk misafirperverliğini görsünler. Kıbrıs'ın işgal altında olmadığını, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin müdahalesiyle KKTC'nin özgürlüğe kavuştuğunu ve demokratik bir ülke olduğunu görsünler. Biz asla onlara şiddet uygulamayacağız. Onların bize gösterdiği gibi değil, aksine onlara çeşitli ikramlarda bulunacağız. Hiçbir zaman silahlı bir müdahale yapılmayacaktır" diye konuştu.

KKTC'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini dünyanın takip ettiğini belirten Eroğlu, seçimin çok demokratik bir ortamda gerçekleştiğini kaydetti. Yapılan seçimlerle KKTC'nin kendisini dış dünyaya daha iyi duyurduğunu ifade eden Eroğlu, cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk işinin müzakereleri başlatmak olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

İHA