"İşsiz sayısı 13 milyona çıktı"

BURSA (İHA) - Türk-İş Genel Teşkilatlanma Sekreteri Çetin Altun, Türkiye'de işsiz sayısının 13 milyona ulaştığını söyledi.

AK Parti'nin IMF ve Dünya Bankası politikalarını uygulamakta ısrar etmesi halinde, bugüne kadar söz konusu politikaları tercih eden partilerle aynı kaderi paylaşacağını ifade eden Altun, işsiz sayısının 13 milyona ulaştığını, açlık sınırının ise 1.5 milyara çıktığını belirtti. Uygulanan ekonomik politikalar sebebiyle orta kesimin her gün eridiğini kaydeden Altun, sendikacıların şerefli bir meslek olduğunu, halka yeniden anlatılması gerektiğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Türk-İş 8. Bölge Temsilcisi Mehmet Kanca ise, örgütlenmedeki eksikliğe dikkat çekerek, "Yoğun işçi sirkülasyonunun olduğu bir ülkede örgütlenme sıkıntısını hep birlikte yaşıyoruz" diye konuştu.

Bursa'da 31 bin 201 işyeri olduğunu ve 963 kamu işyeri bulunduğunu kaydeden Kanca, özel sektörde 71 bayan, 271 bin erkek, kamuda ise 3 bin 951 bayan, 19 bin 98 erkek çalıştığını vurguladı. Bursa'daki sigortalı çalışan sayısını 326 bin olarak açıklayan Kanca, bunun sadece yüzde 10-11'inin sendikalı olduğunu da sözlerine ekledi.