İşsizlere Yeni Hizmet İŞKUR’dan

Türkiye İş Kurumu İŞKUR’un Kampanya otobüsünün 14. Durağı Elazığ oldu.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile yürütülen “Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu” kapsamındaki, Türkiye İş Kurumu İŞKUR’un Kampanya otobüsünün 14. Durağı Elazığ oldu.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile yürütülen “Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu” kapsamındaki, Türkiye İş Kurumu İŞKUR’un Kampanya otobüsünün 14. Durağı Elazığ oldu.

Çalışma ve İş Kurumu Elazığ İl Müdürü Tahir Cevher konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kampanya otobüsünde görevli İŞKUR tanıtım görevlileri iki gün süre ile Elazığ’ın tüm bölgelerinde kişilerle yüz yüze görüşmeler yapacaklarını belirterek, “ Görevliler, iş arayanlar ve işverenlere sunulan hizmetlerin ötesinde, İşgücü Yetiştirme Kursları, Girişimcilik Programları, İşbaşı Eğitim Programları, Toplum Yararına Programlar,İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri, İşsizlik Sigortası, Kısa Çalışma Ödeneği gibi çeşitli hizmetleri tanıtacaklar.” dedi.

Reklam
Reklam

Çalışma ve İş Kurumu Elazığ İl Müdürü Tahir Cevher, İŞKUR hizmetlerinden faydalanmak isteyen kişilere de otobüste İŞKUR görevlileri tarafından on-line kayıt hizmeti sunulacağını ifade etti.

Daha sonra Kampanya Otobüsü hakkında bilgiler veren İŞKUR Ağ Geliştirme ve İletişim Uzmanı Bülent Kılınç, Elazığ öncesinde ziyaret edilen 13 ilde 18.075 kişi ile yüz yüze görüşmeler yapıldığını ve 2 aylık kampanya süresince toplamda “22 ile 22 bin kişiye” ulaşılmasını hedeflediklerini belirtti.

Kurumun 2003 yılında Türkiye İş Kurumu adını aldığından beri yeni yapısı ve istihdama ilişkin çok yönlü hizmetleri ile klasik iş ve işçi bulma hizmetlerinin yanı sıra, iş gücü piyasasını sürekli izleyerek aktif ve pasif işgücü politikalarını etkin biçimde uygulayabilecek bir yapıya kavuşturulduğunu dile getiren Kılınç, Kampanyanın bu bağlamda kurumun yeni yüzünü ve gün geçtikçe genişleyen hizmetlerini daha fazla kişiye duyurmak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Elazığ Valisi Muammer Erol ise , İŞKUR’ın son yıllardaki hizmet ve ürün yelpazesi adına oluşturduğu çeşitlilik ve nitelik artışının kayda değer bir noktaya geldiğini belirterek, “ Oluşturulan bu imkan ve fırsatların otobüs vesilesiyle, şehir şehir dolaşarak insanlara aktarılması farkındalık adına ciddi bir kazanım oluşturacaktır.Bu fikrin sahipleri ve sağlayıcıları teşekkürü hak ediyorlar. Şehrimiz adına hayırlara vesile olsun” dedi.

Reklam
Reklam

Ajans23/Arzu Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: