İşsizlik yüzünden çatıya çıktı

İZMİR (İHA) - İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde işsizlik yüzünden bunalıma girerek intihar etmek için çatıya çıkan Tevfik Kılıç isimli genç, eşinin çabaları ve polisin atak davranması sonucu etkisiz hale getirilerek kurtarıldı.

Olay, bugün saat 14.00 sıralarında Bayraklı Semti'ndeki 1586/2 Sokak köşesinde bulunan Gürel İş Merkezi'nin çatısında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Bornova İlçesi'ndeki Mevlana Mahallesi'nde tek odalı bir evde kirada oturduğu öğrenilen bir çocuk babası Tevfik Kılıç (20), çabalarına rağmen iş bulamayınca bunalıma girdi ve 5 katlı Gürel İş Merkezi'nin çatısına çıkarak intihara teşebbüs etti. Vücuduna jiletle kesikler de atan genci çatıda gören vatandaşlar, polis ve itfaiyeye haber vererek yardım istediler. Olay yerine gelen polis ekipleri Kılıç'ı ikna etmeye çalışırken, itfaiye ekipleri de aşağıda şişme yatak açarak önlem aldı.

Reklam
Reklam

Tevfik Kılıç'ın bir yıl önce resmi nikah yaptığı eşi Pınar Kılıç da daha sonra olay yerine gelirken, şahsı ikna etmekte güçlük çeken polisler tarafından kocası ile konuşması için yukarıya çıkartıldı. Kocası ile kısa bir süre konuşan Pınar, Tevfik Kılıç'ı diğer taraftaki polislerin üzerine doğru itti. Polisler de alkollü olduğu zannedilen Kılıç'ı kollarından çekerek etkisiz hale getirdi.

Bir süredir işsiz olduğunu, oturduğu tek odalı evinin bile kirasını ödeyemediğini, böbreğinden rahatsız olan 1 yaşındaki kızı E.'i tedavi ettiremediğini söyleyen Tevfik Kılıç, bir ekip aracına bindirilerek hastaneye götürüldü.